Saç Maskesi Ne Sıklıkla Yapılmalı, Fazlası Zararlı Mı?

Elif Karaca

Kayıtlı Üye
Saç maskesi konusunda da kafam en az şampuan ve saç kremi kadar karışık. Kimi “haftada bir şart” diyor, kimi “çok yaparsan saç tembelleşir” diye uyarıyor. Ben de bu iki uç arasında kaldım. Maske yaptığımda saçım gerçekten daha yumuşak ve parlak oluyor ama bazen birkaç gün sonra sönük ve ağır durmaya başlıyor.

Özellikle kuru ve boyalı saçlarda maske çok iyi geliyor gibi hissediyorum. Ama ince telli ve çabuk yağlanan saçlarda bu işin ayarı zor. Haftada bir mi, iki haftada bir mi, yoksa saç durumuna göre mi yapmak lazım, bunu netleştirmek istiyorum. Çünkü “iyi geldi” diye sık yapmak saçımı uzun vadede daha kötü hale getiriyor olabilir mi diye düşünüyorum.

Bir de maske çeşitleri var. Nem maskesi, onarıcı maske, protein maskesi… Hepsinin kullanım sıklığı aynı mı olmalı, yoksa içeriğine göre mi değişmeli? Ben bazen yanlış maskeyi yanlış zamanda kullandığımı hissediyorum ama bunu anladığımda iş işten geçmiş oluyor.

Saçımı beslemek isterken yormak istemiyorum. O yüzden maske kullanımını bilinçli hale getirmek istiyorum.

Saç maskesi ne sıklıkla yapılmalı, fazla maske yapmak saça zarar verir mi?

Ben haftada bir yapıyorum ama saçım çok kuruysa. Normal dönemlerde iki haftada bir daha iyi geliyor, saçım ağırlaşmıyor.

Geri
Üst Alt