Saç Modelim Yüzümle Uyumlu Değil Ama Neresi Yanlış Bilmiyorum

Asya Çetiner

Kayıtlı Üye
Saçımı kestirdikten sonra yaşadığım en zor şey şu: Bir şeylerin yanlış olduğunu hissediyorum ama tam olarak neyin yanlış olduğunu söyleyemiyorum. Saçım bakımlı, kesim düzgün ama yüzümle birleştiğinde içime sinmeyen bir uyumsuzluk var. Aynaya baktığımda “olmamış” diyorum ama nedenini tarif edemiyorum.

Bazen uzunluk doğru gibi, bazen katlar fena değil ama yine de bütün olarak bakınca bir şeyler oturmuyor. Bu da insanın kendine güvenini sarsıyor. Çünkü neyi düzelteceğini bilmeyince her şey belirsiz kalıyor. Saçımı her gördüğümde aklım oraya gidiyor.

Aslında büyük bir değişiklik istemiyorum. Küçük bir dokunuşla bu uyumsuzluk hissinin geçmesini istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Belki de yanlış yere odaklanıyorum.

Saç–yüz uyumsuzluğu hissi varsa ama sebebi net değilse, bunu parça parça çözmenin bir yolu var mı?

Ben bu hissi yaşadığımda saçımı tek tek değerlendiriyorum: Önler, ayrım, bitiş noktası. Hepsini aynı anda değiştirmek yerine küçük küçük oynadım ve sorunlu kısmı böyle buldum.

Oyla 0
Bazen saçın tamamı değil, sadece yüz çevresindeki 2–3 tutam problemi yaratıyor. Ben önleri biraz uzattığımda uyumsuzluk hissi büyük ölçüde geçti.

Oyla 0
Uyumsuzluk hissi bazen saçın çok “düzenli” olmasından da geliyor. Biraz doğal bıraktığımda yüzümle daha barışık durduğunu fark ettim.

Oyla 0
Aynaya çok yakından bakmak da yanıltıcı olabiliyor. Ben bir adım geri çekilip baktığımda sorun sandığım şeylerin çoğunun o kadar da büyük olmadığını gördüm.

Oyla 0
Ben uyumsuzluğu “nerede takılıyorum” sorusuyla çözdüm. Sürekli aynı noktaya bakıyorsam, sorun oradaymış. Küçük bir değişiklikle rahatladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt