Saç Modelim Yüzümü Olduğundan Daha Sert Gösteriyor Gibi

Neslihan Sezer

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçımla ilgili en çok rahatsız olduğum şey yüzümün daha sert görünmesi. Aynaya baktığımda kendimi olduğumdan daha ciddi, hatta bazen sinirli gibi hissediyorum. Saçım bakımlı, kesim düzgün ama yüz ifadem hiç içime sinmiyor. Bu sertlik hissi özellikle fotoğraflarda daha da belirginleşiyor.

Daha önce böyle hissetmiyordum. Saçımı değiştirdikten sonra bu etki ortaya çıktı. Demek ki saç modelinin yüz ifadesi üzerinde sandığımdan çok daha büyük bir etkisi var. Ama tam olarak hangi detayın bunu yaptığını çözemiyorum. Düz kesim mi, ayrım yeri mi, yoksa saçın yüzü fazla açık bırakması mı bilmiyorum.

Aslında yüz hatlarımı gizlemek istemiyorum ama daha yumuşak bir ifade istiyorum. Saçımı her gördüğümde “daha sert olmuşum” hissini yaşamak istemiyorum. Bunun saçla düzeltilip düzeltilemeyeceğini gerçekten merak ediyorum.

Saç modelinin yüzü daha sert göstermesine neden olan detaylar nelerdir ve bu etki nasıl yumuşatılabilir?

Bende bu sertlik hissi düz ve net biten kesimlerde çok oluyor. Saç çene hizasında dümdüz bitince yüzüm daha köşeli duruyor. Daha akışkan bir kesime geçince yüzüm yumuşadı.

Oyla 0
Ortadan ayrım da yüzü ciddi gösteriyor olabilir. Ben yana ayırmaya başladığımda yüz ifademin daha sıcak durduğunu fark ettim. Küçük bir değişiklik ama etkisi büyük.

Oyla 0
Saçın tamamen düz ve hareketsiz olması da sertlik yaratıyor. Hafif dalga yüz ifadesini ciddi şekilde yumuşatıyor. Ben bunu deneyerek öğrendim.

Oyla 0
Saçın yüzü çok açık bırakması da sertlik hissini artırabiliyor. Ben önlerden birkaç tutam bıraktığımda yüzüm daha yumuşak göründü.

Oyla 0
Kuaförüm sertliğin saçın çizgilerinden geldiğini söyledi. Keskin çizgileri kırıp daha yumuşak geçişler yaptık. Yüz ifadem belirgin şekilde değişti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt