Saç Rengi Seçerken Kaş Rengi Önemli mi? Uyumsuzluk Sorunu Yaşayan Var mı?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saç rengimi değiştirmek istiyorum ama bu sefer dikkatimi çeken bir şey oldu: Kaş rengim saçım kadar koyu. Geçen sene küllü sarıya geçtiğimde, kaşlarım çok koyu kaldığı için ciddi bir uyumsuzluk yaşadım. Hatta bazıları “kaşları da boyatsaydın” gibi yorumlar yaptı.

Bu yüzden saç rengi seçerken kaş renginin ne kadar etkili olduğunu merak ediyorum. Kaşı boyatmak istemiyorum, çünkü doğallığı kaybetmek istemem. Ama saç rengim kaşla uyumsuz olunca da görüntü çok rahatsız edici oluyor.

Aynı durumu yaşayan var mı? Kaş-suç uyumunu nasıl sağladınız? Özellikle açık tonlara geçişte kaş rengini dengelemek için ne yaptınız?

Kesinlikle önemli! Ben küllü sarıya geçtiğimde kaşlarım koyu kahverengi olduğu için saçımla hiçbir şekilde uyum sağlamadı. Kaş boyamak istemediğim için o geçiş dönemi beni çok rahatsız etti. Özellikle açık renklere geçişte kaşın biraz yumuşatılması gerekiyor.

Yoksa saç çok açık, kaş çok koyu kalınca yüz ifadesi sertleşiyor. Kaşı boyatmadan doğal bir görünüm istersen, kaş maskarasıyla biraz ton düşürebilirsin.

Oyla 0
Ben kaş rengini hiç dikkate almadım ve küllü kumrala geçince kaşlarım koyu kaldı. Fotoğraflarda aşırı belli oluyordu. Kuaförüm sonradan “biraz gölgeleme yapalım” dedi ve kaş rengimi hafif yumuşattık. Sonra saçla çok daha uyumlu oldu.

Saç rengi seçerken kaşın tonu mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Kaşı boyatmak istemeyenler için hafif dolgu ve açık tonlu kaş farı bile yeterli oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt