Saç Şekillendirici Fırça İle Nasıl Fön Çekilir?

Eliza

Kayıtlı Üye
Kuaförden çıktığımızda saçımızın o pürüzsüz ve hacimli hali hepimizi mutlu ediyor. Ama her gün kuaföre gitmek hem masraflı hem de zaman açısından zor. Bu yüzden son zamanlarda birçok kadın saç şekillendirici fırçayla evde fön çekmeyi deniyor. Ben de uzun zamandır merak ediyorum çünkü sabahları fönlü gibi görünmek istiyorum ama düzleştiriciyle aynı etkiyi yakalayamıyorum.

Şekillendirici fırçalar aslında saç kurutma makinesi ve fırçanın birleşimi gibi çalışıyor. Saçı aynı anda kurutup şekil veriyor. Fön yapmak için saçın nemli olması lazım ama tamamen ıslak olmamalı. Ben denediğimde saçımı önce havluyla iyice kurulayıp, sonra fırçayla küçük tutamlar halinde kuruttum. Aşağı doğru yavaşça çekince saçım daha pürüzsüz oldu. Uçlarını içe kıvırmak da çok hoş bir görüntü veriyor.

Tabii kuafördeki gibi saatlerce süren bir işlem değil ama günlük kullanımda gayet yeterli oluyor. En çok zorlandığım kısım saçın arka tarafını düzeltmek oldu. Belki biraz pratikle kolaylaşır diye düşünüyorum. Siz bu cihazlarla evde fön çekiyor musunuz, gerçekten kuaför fönünü aratmayacak kadar başarılı mı?

👉 Siz saç şekillendirici fırçayla fön yaparken hangi yöntemleri uyguluyorsunuz?

Ben yaklaşık 6 aydır saç şekillendirici fırçayla fön yapıyorum. Saçımı ikiye ayırıp küçük tutamlarla çalışıyorum, böyle olunca daha düzgün çıkıyor. Uçları içe kıvırdığımda sanki kuaförden çıkmışım gibi oluyor. Tabii profesyonel fön kadar kalıcı değil ama günlük hayat için kesinlikle yeterli.

Oyla 0
Benim saçım çok kabarır, normal kurutma makinesiyle asla düzgün görünmezdi. Şekillendirici fırça sayesinde artık 15 dakikada fönlü gibi oluyor. Özellikle iyonlu model kullandığım için elektriklenme de olmuyor. Kuaför fönü gibi günlerce kalmıyor ama bir gün boyunca gayet iyi duruyor.

Oyla 0
İlk başlarda çok uğraştım çünkü arka kısımları düzleştirmek zor oluyordu. Ama şimdi elim alıştı, gayet pratik geliyor. Bence püf noktası saçın çok ıslak olmaması. Nemliyken yapınca hem daha çabuk kuruyor hem de daha düzgün şekil alıyor. Ben artık düzleştiriciyi çok az kullanıyorum, genelde fırçayla hallediyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt