Saç Şekillendirme İçin Seramik ve Titanyum Plakalı Düzleştiriciler Arasında Ne Fark Var?

Hasret

Kayıtlı Üye
Saç düzleştirici alırken en çok kafa karıştıran detaylardan biri, plakaların materyali. Özellikle seramik ve titanyum plakalı modeller arasında kaldım. İkisi de çok övülüyor ama kullanım amaçlarına göre hangisinin daha uygun olduğu konusunda farklı yorumlar var.

Seramik plakalı düzleştiriciler, ısıyı eşit dağıttıkları için saçın her bölgesine dengeli etki ediyor. Bu da özellikle ince telli ve hassas saçlarda daha güvenli bir kullanım sağlıyor. Saç tellerini yakmadan, kontrollü bir şekilde düzleştirme yapabiliyor. Günlük ve sık kullanım için daha nazik oldukları söyleniyor.

Titanyum plakalı düzleştiriciler ise daha hızlı ısınıyor ve yüksek ısıyı uzun süre koruyabiliyor. Bu yüzden kalın telli, zor şekil alan saçlarda çok daha etkili oluyor. Ancak fazla ısıya dayanıklı olmayan saçlarda yıpratma riski de yüksek. Profesyonel kuaförlerin tercih ettiği modellerin çoğu titanyum çünkü hızlı sonuç almayı sağlıyor.

Benim merak ettiğim şu: Seramik mi yoksa titanyum plakalı düzleştirici mi günlük kullanımda hem sağlıklı hem de uzun vadeli sonuç veriyor?

Benim saçım ince telli ve hassas. Seramik plakalı düzleştirici kullanıyorum, saçımı yakmadan düzgün sonuç veriyor. Uzun vadede daha az kırık oluştuğunu fark ettim. İnce saçlarda kesinlikle seramik daha güvenli.

Oyla 0
Saçım kalın telli ve çok zor şekil alıyor. Titanyum plakalı düzleştirici aldım, gerçekten birkaç dakikada fönlü gibi oluyor. Ama mutlaka ısı koruyucu sprey kullanıyorum çünkü yüksek ısı saçımı yıpratabiliyor.

Oyla 0
Ben ikisini de denedim. Seramik günlük kullanım için daha nazik, titanyum ise özel günlerde hızlı sonuç almak için iyi. Bence saç tipine göre ikisini birden kullanmak en mantıklısı.

Oyla 0
Titanyum plakalı düzleştirici saçımı çabuk şekillendiriyor ama fazla kullandığımda kuruluk yapıyor. Seramikte bu sorun olmadı. Uzun vadeli kullanım için seramiği daha güvenli buluyorum.

Oyla 0
Seramik plakalı düzleştiricim yıllardır var, saçımın sağlığını bozmadı. Arkadaşımda titanyum denedim, gerçekten daha parlak bir sonuç verdi ama riskli buldum. Bence hassasiyetine göre seçim yapmak en doğrusu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt