Saç Serumları Gerçekten Saçı Onarıyor mu Yoksa Geçici mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nermin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nermin

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç serumu kullanıyorum ama kafam çok karışık. İlk sürdüğümde saçım daha parlak, daha yumuşak ve daha düzgün görünüyor. Ama birkaç yıkamadan sonra sanki her şey eski haline dönüyor. Bu da bana “acaba serumlar gerçekten saçı onarıyor mu yoksa sadece geçici bir görüntü mü sağlıyor” sorusunu düşündürüyor.

Saçlarım özellikle uçlardan yıpranmış durumda. Boya, ısı ve zamanla oluşan kırıklar var. Serum sürdüğümde uçlar toparlanıyor gibi ama içten içe iyileşme mi oluyor, yoksa sadece üstü mü kapatılıyor anlayamıyorum. Bazı serumlar “onarım” vaadiyle satılıyor ama bu onarım kalıcı mı, yoksa sadece saçta kaldığı sürece mi etkili, emin değilim.

Bir de düzenli kullanınca gerçekten fark görenler var mı merak ediyorum. Belki yanlış ürünü seçiyorum, belki de beklentimi yanlış kuruyorum. Bu yüzden kullananların gerçek deneyimlerini bilmek istiyorum.

Saç serumları gerçekten saçı onarıyor mu yoksa etkileri sadece geçici mi oluyor?

Bence serumlar mucize değil ama tamamen geçici de değil. Saçın yapısını onarmıyor ama düzenli kullanımda kırılmayı azaltıyor. Ben kullanmayı bıraktığımda farkı hemen hissediyorum, saç daha çabuk dolaşıyor ve sertleşiyor.

Oyla 0
Benim deneyimimde serumlar daha çok koruyucu gibi çalışıyor. Mevcut hasarı kapatıyor ama yeni hasarın önüne geçiyor. Isı kullanıyorsan özellikle fark ediyor, saç daha az yıpranıyor.

Oyla 0
Onarım kelimesi biraz pazarlama bence. Saç ölü bir yapı olduğu için gerçek onarım zor. Ama görüntü olarak saç çok daha sağlıklı duruyor. Ben düzenli kullandığımda uçlarım daha az kırılıyor.

Oyla 0
Serumu saç kremi gibi düşünmek lazım. Kullandıkça faydasını görüyorsun, bıraktığında etkisi azalıyor. Kalıcı onarım beklemek gerçekçi değil ama bakım etkisi kesin var.

Oyla 0
Ben serum + saç maskesi birlikte kullandığımda daha kalıcı sonuç aldım. Serum tek başına değil ama bakım rutininin parçası olunca işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt