Saç Serumları Isıdan Koruma Sağlıyor mu Gerçekten?

Neslihan Sezer

Kayıtlı Üye
Saç serumu alırken ambalajda en çok dikkatimi çeken ifadelerden biri “ısıdan korur” oluyor. Çünkü saçımı zaman zaman fönle ya da düzleştiriciyle şekillendiriyorum ve bu işlemler saçımı ciddi şekilde yıpratıyor. Serum kullandığımda saçım daha yumuşak ve parlak duruyor ama bu gerçekten ısıdan korunduğu anlamına mı geliyor emin değilim.

Bazı günler serum sürdüğüm halde saç uçlarım yine kuru hissediliyor. Bu da “acaba serum sadece görüntüyü mü düzeltiyor, yoksa gerçekten ısıya karşı bir bariyer mi oluşturuyor” diye düşündürüyor. Bir de her serumun ısı koruması aynı mı, yoksa bu sadece pazarlama mı, kafam karışık.

Isı kullanan ve serumdan gerçekten fayda gördüğünü düşünenlerin deneyimlerini merak ediyorum.

Saç serumları gerçekten ısıdan koruma sağlıyor mu, yoksa sadece geçici bir etki mi yaratıyor?

Ben serum kullandığımda saçımın daha az yıprandığını hissediyorum ama bu tamamen koruyor anlamına gelmiyor. Isıdan koruma var ama sınırlı. Yani serum sürüp çok yüksek ısı kullanınca yine zarar oluyor. Daha çok hasarı azaltıyor diyebilirim.

Oyla 0
Serum kullanmadan düzleştirici yaptığım dönemle, serum kullandığım dönem arasında fark var. Uçlarım daha az kuruyor ve kırık görünümü daha geç oluşuyor. Ama yine de ısıyı düşürmek şart.

Oyla 0
Her serum ısıdan korumuyor bence. Ben özellikle üzerinde açıkça “ısı koruması” yazan ürünlerle daha iyi sonuç aldım. Rastgele bir serumla aynı etkiyi görmedim.

Oyla 0
Isıdan koruma tek başına serumla olmaz. Ben serum + ısı koruyucu sprey birlikte kullanıyorum. Bu şekilde saçım çok daha dayanıklı oluyor.

Oyla 0
Serum saçta bir tabaka oluşturduğu için doğrudan teması azaltıyor. Bu da ister istemez koruma sağlıyor ama mucize beklememek lazım. En iyi koruma ısıyı azaltmak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt