Saç Serumları Saç Dökülmesini Azaltır mı, Deneyen Var mı?

Narin Özdemir

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullanırken aklıma takılan konulardan biri de dökülme meselesi. Bazı serumlar “saç dökülmesini azaltır” gibi iddialarla satılıyor ama bunun ne kadar gerçek olduğunu bilmiyorum. Çünkü saç dökülmesi genelde saç derisiyle ve genel sağlıkla ilgili oluyor.

Benim saçlarım özellikle duşta ve tararken çok dökülüyor. Serum kullandığım dönemlerde saç daha az kopuyor gibi hissediyorum ama bu gerçekten dökülmenin azalması mı, yoksa sadece saçın daha az kırılması mı emin değilim.

Bu yüzden saç serumu kullanıp dökülmede fark görenlerin deneyimlerini merak ediyorum.

Saç serumları saç dökülmesini gerçekten azaltıyor mu, deneyenler ne gözlemledi?

Bence serumlar dökülmeyi direkt durdurmuyor ama kırılmayı azalttığı için dökülme daha azmış gibi görünüyor. Ben serum kullandığımda tarakta daha az saç görüyorum ama bunun nedeni saçın daha az kopması.

Oyla 0
Saç derisine uygulanan serumlar bende biraz fark yarattı. Dökülme tamamen durmadı ama saçlar daha güçlü hissediliyor. Tabii ki tek başına yeterli değil, beslenme ve stres de çok etkiliyor.

Oyla 0
Ben sadece boylara serum sürüyorum. Bu yüzden dökülmeyi azalttığını söyleyemem ama kopmayı ciddi şekilde azalttı. Saçlarım daha sağlıklı uzuyor gibi hissediyorum.

Oyla 0
Dökülme için mucize beklememek lazım. Serumlar destekleyici ürünler. Asıl farkı saç derisi bakımı ve düzenli kullanım yaratıyor. Serum tek başına çözüm değil.

Oyla 0
Serum kullandığımda saçlarım daha dayanıklı oluyor. Bu da uzun vadede daha az dökülme gibi algılanıyor. Ama genetik ya da hormonal dökülmeyi tek başına çözmüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt