Saç Serumu Kullanımı Kadınlarda Saçı Sertleştirir Mi?

Mina Yalçın

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullanmaya başladıktan sonra saçlarımın dokusunda bir değişiklik fark ettim. Eskisine göre biraz daha sert ve şekil vermesi zor gibi hissediyorum. Bu durum seruma mı bağlı, yoksa saçlarımın ihtiyacı olan bir aşamadan mı geçiyor, emin olamıyorum.

Serumu genellikle duş sonrası saç derime uyguluyorum ve yıkamadan önce birkaç saat saçımda kalmasına izin veriyorum. Ancak bazı günler saçımı tararken daha dirençli hissettiriyor. Özellikle ince telli saçlarım olduğu için bu sertlik hissi beni rahatsız ediyor. Saçın güçlenmesi ile sertleşmesi arasındaki farkı ayırt etmek zorlaşıyor.

Bazı kadınlar serumların saç telini güçlendirdiği için ilk etapta sertlik hissi yaratabileceğini söylüyor. Mantıklı geliyor ama bu durumun kalıcı olup olmadığını bilmiyorum. Eğer geçiciyse sabredilebilir ama uzun vadede saçlarımın böyle kalmasını istemiyorum.

Kullandığım miktarın ya da uygulama şeklinin etkili olup olmadığını da sorguluyorum. Belki fazla ürün kullanıyorum ya da saç tipime uygun olmayan bir serum seçtim. Bu noktada benzer deneyimler yaşayanların yorumları benim için çok değerli.

Saç serumu kullanımı kadınlarda saç tellerinde sertlik hissi yaratabilir mi?

Ben de ilk haftalarda sertlik hissettim. Sonradan serumu fazla kullandığımı fark ettim. Miktarı azalttığımda saçlarım daha yumuşak hâle geldi. Az ürünle devam etmek bende daha iyi sonuç verdi.

Oyla 0
Serum saç tellerini güçlendirdiği için ilk başta sert gibi hissettirebiliyor. Birkaç hafta sonra saçlarım dengelendi. Sabırlı olunca bu his kalıcı olmuyor.

Oyla 0
Yanlış serum seçimi de sertlik yapabiliyor. Ben saç tipime daha uygun bir seruma geçtiğimde bu sorun ortadan kalktı. Her ürün herkese uygun olmuyor.

Oyla 0
Serumu sürdükten sonra saçımı çok uzun süre yıkamıyordum. Bekleme süresini kısalttım ve sertlik hissi azaldı. Uygulama süresi de önemliymiş.

Oyla 0
Sertlik hissi kısa süreliyse sorun etmiyorum ama uzun sürerse ürünü gözden geçirmek gerekiyor. Ben bu şekilde daha sağlıklı bir bakım rutini oluşturdum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt