Saç Serumu Mu Yağ Mı Daha Etkili Oluyor?

Eda Tozkoparan

Kayıtlı Üye
Saç bakımında serum mu yoksa yağ mı kullanmanın daha etkili olduğu konusu benim en çok kafamı karıştıran şeylerden biri. Ürünlerin ikisi de farklı amaçlarla öneriliyor ama hangisi gerçekten işe yarıyor, bazen deneme-yanılma ile öğreniyorum. Serum bazı günler uçlardaki kuru görünümü anında yatıştırıyor gibi geliyor; yağ ise saçımı daha yumuşak ve parlak gösteriyor ama aynı zamanda ağırlaştırıyor gibi hissediyorum. Bu da beni hangi ürünü ne zaman ve nasıl kullanmam gerektiği konusunda kararsız bırakıyor.

Piyasada çok farklı içerikler var: silikon bazlı serumlar, saf yağlar, mix karışımlar… Bazı serumlar ısıdan koruma da sağlıyor, bazı yağlar onarıcı olduğu iddiasında. Her seferinde doğru seçimi yapamadığım için bazen saçım kabarıyor, bazen istediğim parlaklık ya da yumuşaklığı alamıyorum. Kimi zaman serumla başlayıp sonradan yağla bitirmeyi deniyorum ama sırayla ilgili kafamda soru işaretleri oluyor. Üstelik saçım ince telli olduğu için yanlış ürünle sönük, ağır bir görüntüye dönüşebiliyor.

Ayrıca saç tipine göre de değişeceğini düşünüyorum. Kimisi “benim için yağ daha iyi” diyor, kimisi “aynı etkiyi serumla elde ediyorum”. Bu yüzden tek bir doğru var mı bilmiyorum ama gerçek deneyimlerden öğrenmek benim için çok değerli.

Saç bakımında saç serumu mu yoksa saç yağı mı daha etkili oluyor, özellikle hangi durumlarda hangisini tercih ediyorsunuz?

Serum bende daha etkili oldu çünkü saçım ince telli ve hafif ürünler daha iyi çalışıyor. Yağ bazen ağırlık yapıyor ve saç çabuk sönüyor. Serum, ısı koruması da verince benim rutinimde daha çok yer aldı.

Oyla 0
Ben yağla yumuşaklığı ve parlaklığı daha net hissediyorum ama bunu sadece saçın uçlarına ve çok az miktarda kullanıyorum. Tam saça yağ sürünce ağırlaşma oluyor. Az sürmek büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Rutinimde her ikisini bir arada kullanıyorum ama sıra önemli: Önce serumla saç uçlarını koruyup ısıdan koruyor, sonra çok ince bir tabaka yağı uçlara ekliyorum. Böylece hem koruma hem parlaklık veriyor, ağırlaşma olmuyor.

Oyla 0
Nem maskesi yaptıktan sonra yağ bana daha etkili geliyor. Serum direkt nem veriyormuş gibi hissettiriyor ama yağla saç nemi daha uzun süre tutuyor. Ben ikisini dönem dönem dönüşümlü kullanıyorum.

Oyla 0
Yağı sadece gece bakımında kullanıyorum. Gündüz serum, gece yağ olarak dengeli bir rutin yaratınca saç daha sağlıklı ve canlı duruyor. İkisini birden yok saymak bence doğru değil; saçın ihtiyacına göre ikisi de işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt