Saç Serumunu Sürdükten Sonra Şekillendirme Yapmak Doğru mu?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Saç serumu genelde duş sonrası kullanılıyor ama sonrasında şekillendirme yapmak doğru mu, bundan emin değilim. Serumu sürdükten sonra fön ya da düzleştirici kullandığımda saçım daha yumuşak oluyor ama bazen de daha çabuk sönüyor gibi hissediyorum.

Bazı serumlar ısıdan koruma sağladığını söylüyor ama bu her serum için geçerli mi bilmiyorum. Yanlış bir ürünle ısı kullanmak saçımı daha da yıpratabilir diye korkuyorum. Bir yandan da serum sürmeden şekillendirme yaptığımda saçım daha kuru oluyor.

Bu yüzden serum sonrası şekillendirmenin artıları ve eksilerini merak ediyorum.

Saç serumu sürdükten sonra fön veya düzleştirici kullanmak doğru mu, nelere dikkat edilmeli?

Ben serumu sürdükten sonra mutlaka şekillendiriyorum ama ürünün ısı korumalı olmasına dikkat ediyorum. Aksi halde saçım daha çabuk yıpranıyor. Doğru ürünle sorun yaşamadım.

Oyla 0
Serumu fazla sürüp üstüne ısı uygulayınca saçım sönük durdu. Şimdi çok az serum sürüp bekliyorum, sonra şekillendiriyorum. Bu şekilde daha iyi sonuç alıyorum.

Oyla 0
Serumdan sonra şekillendirme saçımı daha düzgün gösteriyor. Ama ısıyı mutlaka düşük ayarda kullanıyorum. Yüksek ısıda serum da kurtarmıyor.

Oyla 0
Ben serumu sadece uçlara sürüyorum, şekillendirme sırasında saç daha az kırılıyor. Diplerde kullanmadığım için hacim de kaybolmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt