Saç Spreyi Kullandıktan Sonra Saçım Sertleşiyor, Sizde de Oluyor mu?

Buket Yıldırım

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Saçımı şekillendirdikten sonra uzun süre bozulmaması için saç spreyi kullanıyorum ama çoğu sprey saçımı inanılmaz sertleştiriyor. Dokunduğumda teller sanki taş gibi oluyor ve gün sonunda taramak tam bir işkenceye dönüşüyor.

Özellikle düğün, davet gibi uzun süre formunu koruması gereken saçlarda bu durum kaçınılmaz gibi ama günlük kullanımda çok rahatsız edici. Spreyi az sıkmayı denedim, uzaktan uyguladım, hatta farklı markalar kullandım ama sonuç yine aynı.

Sizde de böyle bir sorun oluyor mu? Eğer olmuyorsa hangi markayı veya tekniği kullanıyorsunuz? Doğal durup yine de sabit tutan bir sprey arayışındayım.

Bende de aynı sorun vardı. Özellikle marketten alınan klasik spreylerde bu sertleşme çok oluyor çünkü alkol oranı yüksek oluyor. Son bir senedir kuaförümün önerdiği Wella EIMI Flexible Finish kullanıyorum. Tutuşu iyi ama saçın doğal hareketini engellemiyor. Akşam taradığımda da kolay açılıyor, saç kopması yaşamıyorum. Bir de püf noktası olarak spreyi saçtan en az 25-30 cm uzaktan sıkıyorum, böylece tek noktada yoğunlaşmıyor.

Oyla 0
Benim saçım kalın telli ve sertleşme sorunu daha az olur sanıyordum ama yanlış ürün kullanınca bende de taş gibi oluyor. Bir süre L’Oréal Elnett Satin kullandım, o bence günlük kullanım için ideal. Hem tutuşu var hem de parmakla saçın arasından geçebiliyorsun. En önemlisi akşam eve geldiğinde saçını kolayca tarayabiliyorsun. Tavsiyem, sprey sıktıktan sonra parmaklarınla hafifçe saçın üzerinden geçmek, bu sertlik hissini azaltıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt