Saç Spreyi Yerine Hangi Ürünler Kullanılabilir?

Vildan

Kayıtlı Üye
Saç spreyini yıllardır kullanıyoruz ama bazen aklıma şu soru geliyor: “Acaba saç spreyine alternatif ürünler var mı?” Çünkü bazı spreyler saçımı çok sertleştiriyor, bazılarında da ağır kimyasal kokular oluyor. Özellikle günlük kullanımda saçımın doğal görünümünü bozmadan sabitlemek istiyorum.

Araştırmalarıma göre saç spreyi yerine kullanılabilecek birkaç alternatif var. Mesela saç köpüğü, hem hacim veriyor hem de dalgalı saçları sabitliyor. Saç jölesi, güçlü tutuş sağlıyor ama biraz yapış yapış hissi olabiliyor. Saç vaksı ve pomatlar da özellikle kısa saçlılarda çok kullanılıyor. Daha doğal ve besleyici ürün isteyenler içinse deniz tuzu spreyleri ya da bitkisel yağ bazlı şekillendiriciler öneriliyor.

Benim saçım ince telli olduğu için her ürün bana uymuyor. Sprey yerine ne kullanmam gerektiğine karar veremedim. Doğal görünüm mü, güçlü tutuş mu istediğime göre ürün seçmek gerekiyor gibi görünüyor.

👉 Siz saç spreyine alternatif olarak hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Günlük hayatta ya da özel günlerde neyi tercih ediyorsunuz?

Ben saç spreyinden çok saç köpüğü kullanıyorum. Özellikle Nivea Volume Styling Mousse saçımı hem hacimli yapıyor hem de doğal sabitlik sağlıyor. Sprey gibi sertleştirmiyor, bu yüzden günlük kullanımda daha rahat.

Oyla 0
Benim tercihim Moroccanoil Texture Spray oldu. Saçı doğal dalgalı gösteriyor, aynı zamanda hafif sabitlik sağlıyor. Sprey kadar sert değil, çok daha doğal bir görünüm veriyor. Günlük kullanımda mükemmel.

Oyla 0
Özel günlerde sprey yerine L’Oréal Studio Line Jöle kullanıyorum. Saçı taş gibi sabitliyor. Evet biraz yapış yapış his bırakıyor ama dayanıklılık açısından çok güçlü. Saç modelim hiç bozulmuyor.

Oyla 0
Ben Schwarzkopf Taft Volume Powder kullanıyorum. Toz formunda, saç diplerine uygulayınca hacim veriyor. Spreye göre çok daha hafif, saçımı sertleştirmiyor. İnce telli saçlarda harika bir alternatif.

Oyla 0
Benim favorim OGX Coconut Sea Salt Spray. Plaj dalgası görünümü veriyor, saçım hem doğal hem de hafif sabitlenmiş oluyor. Sprey yerine yazın hep bunu kullanıyorum.

Oyla 0
Kısa saçlı olduğum için sprey yerine Wella Wax kullanıyorum. Saçımı istediğim gibi şekillendiriyorum, üstelik sertleşme olmuyor. Spreye göre çok daha doğal görünüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt