Saç Tedavileri Gerçekten İşe Yarıyor Mu Yoksa Para Tuzağı Mı?

Berk Atalar

Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır saç dökülmesiyle uğraşıyorum ve bu süreçte karşıma çıkan tedavi sayısını artık ben bile sayamıyorum. PRP, mezoterapi, eczane karışımları, serumlar, şampuanlar, vitaminler… Her biri için “kesin çözüm” deniyor. Başta insan umutlanıyor ama bir noktadan sonra kafamda şu soru oluştu: Bunların kaçı gerçekten işe yarıyor, kaçı sadece para tuzağı?

Ben birkaç farklı şeyi denedim. Bazılarında hiçbir değişiklik hissetmedim, bazılarında ise en azından dökülme biraz yavaşladı gibi oldu. Ama hangisi gerçekten etkiliydi, hangisi tamamen psikolojik destekti ayırt etmek zor. Çünkü saç işi sabır isteyen bir süreç ve sonuçlar hemen ortaya çıkmıyor. Bu da insanı daha kolay kandırılabilir hale getiriyor.

Şu an geldiğim noktada daha temkinliyim. Her önerilene atlamak istemiyorum ama tamamen boş vermek de istemiyorum. Gerçekten işe yarayanla, sadece pazarlananı ayırmak çok zor.

Saç tedavilerinin ne kadarı gerçekten etkili, ne kadarı sadece umut satışı?

Bence çoğu tedavi tamamen para tuzağı değil ama beklenti çok yükseltiliyor. Ben birkaç şey denedim, mucize olmadı ama dökülme biraz yavaşladı. Asıl sorun “kesin çözüm” diye sunulması. Gerçekçi olunca hayal kırıklığı azalıyor.

Oyla 0
Ben açıkçası birçok şeye para harcadım ve pişmanım. Etkisi olan da vardı ama fiyatına değdi mi tartışılır. Keşke baştan daha seçici olsaydım. Her önerilene atlamak ciddi maddi yük oluyor.

Oyla 0
Saç tedavileri işe yarıyor ama herkeste aynı sonucu vermiyor. Bunu kabul etmek lazım. Bende işe yarayan başkasında yaramadı. O yüzden “para tuzağı” demek bana biraz sert geliyor.

Oyla 0
Kliniklerin pazarlama dili insanı çok etkiliyor. Ben artık her duyduğuma inanmıyorum. Tedaviler destek olabilir ama tek başına çözüm değil.

Oyla 0
Bence en büyük hata mucize beklemek. Tedaviler süreci yavaşlatabilir ama geri döndürmesini beklemek insanı hayal kırıklığına sokuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt