Berk Atalar
Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır saç dökülmesiyle uğraşıyorum ve bu süreçte karşıma çıkan tedavi sayısını artık ben bile sayamıyorum. PRP, mezoterapi, eczane karışımları, serumlar, şampuanlar, vitaminler… Her biri için “kesin çözüm” deniyor. Başta insan umutlanıyor ama bir noktadan sonra kafamda şu soru oluştu: Bunların kaçı gerçekten işe yarıyor, kaçı sadece para tuzağı?
Ben birkaç farklı şeyi denedim. Bazılarında hiçbir değişiklik hissetmedim, bazılarında ise en azından dökülme biraz yavaşladı gibi oldu. Ama hangisi gerçekten etkiliydi, hangisi tamamen psikolojik destekti ayırt etmek zor. Çünkü saç işi sabır isteyen bir süreç ve sonuçlar hemen ortaya çıkmıyor. Bu da insanı daha kolay kandırılabilir hale getiriyor.
Şu an geldiğim noktada daha temkinliyim. Her önerilene atlamak istemiyorum ama tamamen boş vermek de istemiyorum. Gerçekten işe yarayanla, sadece pazarlananı ayırmak çok zor.
Saç tedavilerinin ne kadarı gerçekten etkili, ne kadarı sadece umut satışı?
Ben birkaç farklı şeyi denedim. Bazılarında hiçbir değişiklik hissetmedim, bazılarında ise en azından dökülme biraz yavaşladı gibi oldu. Ama hangisi gerçekten etkiliydi, hangisi tamamen psikolojik destekti ayırt etmek zor. Çünkü saç işi sabır isteyen bir süreç ve sonuçlar hemen ortaya çıkmıyor. Bu da insanı daha kolay kandırılabilir hale getiriyor.
Şu an geldiğim noktada daha temkinliyim. Her önerilene atlamak istemiyorum ama tamamen boş vermek de istemiyorum. Gerçekten işe yarayanla, sadece pazarlananı ayırmak çok zor.
Saç tedavilerinin ne kadarı gerçekten etkili, ne kadarı sadece umut satışı?