Saç Tellerini Kalınlaştırmak İçin Gerçekten Etkili Doğal Yöntemler Var mı?

İnci Çakmak

Kayıtlı Üye
Aynaya her baktığımda saçlarımın giderek inceldiğini fark ediyorum. Eskiden tararken dolgun duran saçım şimdi sanki hacmini kaybetmiş gibi. Kökler sağlam ama teller zayıf — bazen sanki her biri biraz daha ince doğuyor. Vitamin takviyesi mi eksik, yoksa yanlış ürün mü kullanıyorum emin değilim.

Doğal yollarla saç tellerini kalınlaştıran yöntemleri araştırdım; hint yağı, biberiye yağı, E vitamini, yumurta maskesi… hepsi mucize gibi anlatılıyor ama kimine göre “etkisi yok, genetik bu iş” diyorlar. Bir yandan umutluyum, çünkü kimyasal ürünlere güvenmek istemiyorum. Diğer yandan doğru yöntemi bulmakta zorlanıyorum.

Gerçekten işe yarayan bir doğal çözüm var mı? Deneyip saç tellerinin gözle görülür şekilde kalınlaştığını fark eden oldu mu? Her öneriyi denemeye hazırım, yeter ki bu incelme durmasın.

Çözüm
Saç kalınlığını artırmak için sadece yağ değil, beslenme de çok önemli. Biotin, çinko ve demir içeren gıdaları artırınca fark ettim. Dıştan destek kadar içten beslenme de etkili. Bu şekilde saçın genel yapısı güçleniyor.
Hint yağı bu konuda en etkili olanlardan biri. Çok yoğun olduğu için hindistancevizi yağıyla karıştırıyorum. Haftada bir kez dip masajı yapıyorum. İlk iki haftada fark edilmiyor ama bir ay sonra saç telleri daha güçlü ve kalın hissediliyor. Sabırla devam etmek gerekiyor.

Ben biberiye yağı ve E vitamini ampulünü birlikte kullanıyorum. Karışımı saç derisine masajla uyguluyorum. Hem kan dolaşımını artırıyor hem saç köklerini besliyor. Üç hafta sonra aynada yeni çıkan daha kalın telli bebek saçlar fark ettim, kesinlikle işe yarıyor.

Saç kalınlığını artırmak için sadece yağ değil, beslenme de çok önemli. Biotin, çinko ve demir içeren gıdaları artırınca fark ettim. Dıştan destek kadar içten beslenme de etkili. Bu şekilde saçın genel yapısı güçleniyor.

Çözüm
Yumurta ve zeytinyağı maskesi de iyi sonuç veriyor. Haftada bir yapıyorum, saça protein takviyesi gibi geliyor. Saçım daha dolgun hissediliyor. Ancak fazla yapmak ağırlaştırabiliyor, ölçülü olmak gerek.

Ben doğal bakımın yanında saç kurutma alışkanlığımı da değiştirdim. Artık yüksek ısı kullanmıyorum. Saçın kendi dokusu korununca teller kalınlaşıyor gibi. Doğal yöntemlerle birlikte bu da çok işe yarıyor.

Geri
Üst Alt