Saç Tıraşı Sonrası Şekil Veremiyorum, Berber Hatası mı Benim Saç Yapım mı?

Sinan Gülen

Kayıtlı Üye
Selamlar,

Uzun zamandır yaşadığım bir sorunu buraya yazmak istiyorum. Saçımı kestiriyorum, berber koltuğunda iyi görünüyor ama eve gelip saçımı yıkadığımda bir türlü şekil veremiyorum. Sanki saçım farklı yönlere gidiyor, tarasam bile düzgün durmuyor.

Saçım ince telli ve düz. Çok kolay yağlanıyor. Belki de bu yüzden şekil vermek zor oluyor. Ama işin ilginç tarafı, berberde o an fön çekiyorlar, wax sürüyorlar, güzel görünüyor. Eve gelince kendi başıma aynı sonucu alamıyorum.

Bu durum berberin hatası mı yoksa saç yapımın bir özelliği mi emin olamıyorum. Bazı arkadaşlarım doğru ürünleri kullanmam gerektiğini söyledi. Kimisi “saç köpüğü dene”, kimisi “mat wax daha iyi olur” dedi. Ama açıkçası denediğim çoğu ürün saçımı yapış yapış yaptı.

Sizce çözüm nedir? Bu tamamen berberin yanlış kesim yapmasından mı kaynaklanıyor, yoksa benim saç yapım mı sorunlu? Bu konuda tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bende de aynı problem vardı. Saçım ince telli olduğu için hangi ürünü kullansam sönüyordu. Meğer sorun berber değilmiş, saç yapım öyleymiş. Çözümü mat wax ve deniz tuzu spreyi kullanmakta buldum. Hem hacim veriyor hem de yapış yapış olmuyor. Artık saçımı çok rahat şekillendiriyorum. Berber hatası olsa bile ürün doğru seçilmezse yine istediğin sonucu alamazsın.

Benim saçım sert telli, genelde çok dik duruyor. Berberde güzel görünüyor ama eve gelince tarasam da olmuyordu. Sonradan öğrendim ki fön makinesiyle şekil vermek gerekiyor. Saçı kuruturken yönlendirmek çok fark ettiriyor. Artık her tıraş sonrası aynı problemi yaşamıyorum. Yani olayın %50’si kesim, %50’si senin saçına verdiğin şekil.

Bence bu durum biraz berber hatası biraz da saç yapısına bağlı. Benim saçım dalgalı, üst kısmı uzun bırakıldığında hiç şekil almıyor. Yeni berberim yanları kısa, üstü daha kontrollü kesti. O günden beri saçımı çok kolay şekillendiriyorum. Doğru modeli bulduğunda sorun büyük ölçüde çözülüyor.

Geri
Üst Alt