Saç Ekimi Sonrası Ne Zaman Saç Tıraşı Olunur?

Sezgin Akıncı

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırdıktan sonra sürecin bittiğini sanıyordum ama aslında asıl araştırma kısmı ondan sonra başladı. Özellikle saç tıraşı konusu beklediğimden daha kafa karıştırıcı çıktı. Kabuklar dökülüyor, kızarıklık azalıyor ama bu sefer “saçı ne zaman kestirebilirim” sorusu gündeme geliyor. İnternette net bir zaman aralığı yok, herkes farklı bir şey söylüyor.

Bazı kaynaklar ilk ay kesinlikle makine değmemesi gerektiğini yazıyor, bazıları ise iki hafta sonra ense tarafının alınabileceğini söylüyor. Benim kafamı kurcalayan şey şu: ekilen bölgeyle, ekim yapılmayan alanlar arasında nasıl bir ayrım yapmak gerekiyor? Ense ve yanlar uzadıkça görüntü rahatsız edici oluyor ama yanlış bir hamleyle ekilen saçlara zarar vermek istemiyorum.

Bir de makine–makas ayrımı var. Makasla kısaltmanın daha güvenli olduğu söyleniyor ama bu her yerde geçerli mi emin değilim. Berbere gitmek ne kadar mantıklı, yoksa bir süre kendim mi idare etmeliyim? Özellikle ilk aylarda yapılan hataların geri dönüşü olmayacağını düşününce insan ister istemez temkinli davranıyor.

Bu süreci yaşayan ve sonradan “keşke şunu yapsaydım” diyenlerin yorumları benim için çok önemli. Saç ekimi sonrası saç tıraşı için gerçekten güvenli ve risksiz zaman ne zaman başlıyor?

Ben ekimden sonra bu konuyu çok araştırdım. Doktorum ilk bir ay makineyi kesinlikle önermedi. Enseyi makasla aldırdım, ekim yapılan bölgeye dokunmadım. Bir ay dolunca makineyle kısaltmaya geçtim ama sıfır yapmadım. Hiç sorun yaşamadım, bence acele etmemek en doğrusu.

Oyla 0
İlk başta ben de berbere gitmek istedim ama vazgeçtim. İnternette okuduklarım beni durdurdu. İlk 25 gün hiç tıraş olmadım. Sonra sadece enseyi makasla kısalttım. İkinci ayda makineye geçtim. Sabırlı olmak gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Araştırmalarım ve kendi deneyimime göre ilk 30 gün kritik. Bu sürede makineyle tıraş riskli. Makasla kısaltma en güvenlisi. Bir ay geçtikten sonra makine kullanılabiliyor ama ekim alanında sıfırdan kaçınmak lazım. Doktorun dediğiyle birebir örtüşüyor.

Oyla 0
Ben ikinci haftada sadece enseyi aldırdım. Üst bölgeye dokunmadım. Berberime özellikle söyledim. Şu an geriye dönüp baktığımda iyi ki acele etmemişim diyorum. Görüntü geçici ama saçlar kalıcı.

Oyla 0
Bu konuda en büyük hata “bir şey olmaz” demek. Ben araştırarak hareket ettim, bir ay sabrettim. Sonra rahatladım. Birkaç hafta beklemek hiçbir şey kaybettirmiyor ama erken tıraş ciddi risk olabilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt