Saç Uzatan Bir Bakım Rutini Gerçekten Var Mı?

Mina Yalçın

Kayıtlı Üye
Saç uzatma konusu açıldığında herkesin farklı bir yöntemi var gibi. Kimi yağ diyor, kimi maske, kimi de “hiçbir şey yapma uzuyor zaten” diyor. Ben ise ne yaparsam yapayım saçım belli bir noktadan sonra uzamıyor gibi hissediyorum. Aslında uzuyor mu, yoksa uzadığı anda mı kırılıyor, onu bile ayırt edemiyorum.

Bir dönem “uzatıcı” diye satılan her şeyi denedim ama açıkçası mucizevi bir fark görmedim. Bu da beni biraz şüpheci yaptı. Gerçekten saç uzatan bir bakım rutini mi var, yoksa mesele saçın kırılmasını azaltmak mı? Çünkü çevremde “saçım çok uzadı” diyenlerin çoğunun saçları aynı zamanda daha sağlıklı görünüyor.

Bir de sabır konusu var. Saç uzatma süreci çok yavaş ilerlediği için yaptığın şeyin işe yarayıp yaramadığını anlamak zor. Bir ayda sonuç beklemek gerçekçi değil ama aylarca uğraşıp aynı boyda kalmak da insanın motivasyonunu kırıyor. Belki de beklentiyi yanlış yere koyuyoruzdur.

Saçı gerçekten uzatan şeyin ne olduğunu, efsaneyle gerçeği ayırmak istiyorum.

Gerçekten saç uzatan bir bakım rutini var mı, yoksa asıl mesele saçın kırılmasını önlemek mi?

Saç uzamasıyla ilgili en büyük yanılgı hız beklentisi bence. Uzuyor ama yavaş. Kırıklar kontrol altına alınmadıkça da bu fark edilmiyor. Bakım uzatmak için değil, korumak için işe yarıyor gibi.

Oyla 0
Bence saç uzatan özel bir rutin yok ama uzamayı destekleyen alışkanlıklar var. Isıyı azaltmak, saçla oynamamak, uçları korumak… Bunlar yapılınca saç zaten kendi hızında uzuyor.

Oyla 0
Ben saç uzatma beklentisini bırakınca rahatladım. Rutin olarak Gliss Ultimate Repair Şampuan ve haftada bir maske kullanıyorum. Saçım daha az kırıldığı için uzama daha net görünmeye başladı. Mucize değil ama ilerleme var.

Oyla 0
Saç uzaması biraz da genetik. Herkesin uzama hızı farklı. Bakım bunu hızlandırmıyor ama süreci daha az yıpratıcı hale getiriyor. Bu fark önemli.

Oyla 0
Uzama konusunu ölçmek için fotoğraf çekmek işe yarıyor. Günlük aynada fark edilmiyor ama aylar sonra bakınca değişim net oluyor. Sabır burada kilit nokta.

Oyla 0
Geri
Üst Alt