Saç Uzatmak İçin Gerçekten İşe Yarayan Doğal Yöntemler Hangileri?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir yıldır saçımı uzatmaya çalışıyorum ama maalesef istediğim hızda uzamıyor. Saçlarım ince telli ve omuz hizasında takılı kalmış gibi hissediyorum. Uçları çok çabuk yıprandığı için kestirdikçe kısalıyor, uzasın diye bekledikçe kırılıyor. Bu kısır döngü beni resmen bıktırdı. Artık bir şeyleri yanlış yaptığımı düşünüyorum.

Saçımı çok sık ısıya maruz bırakmıyorum, kurutmayı bile düşük ısıyla yapıyorum. Ek olarak düzenli maske, saç kremi, vitamin destekleri… Ama yine de belirgin bir uzama göremiyorum. İnternette “şu mucize yöntemi dene” diye binlerce bilgi var ama hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi sadece popüler fikir belli değil. Soğan suyu, biberiye yağı, Hindistan cevizi yağı, inversion yöntemi… Hepsi hakkında yorum var ama benim aradığım şey gerçekten deneyip faydasını görmüş insanların yöntemi.

Özellikle saç köklerini güçlendiren, kan dolaşımını artıran veya saçın koparak kısalmasını engelleyen doğal yöntemleri merak ediyorum. Uygulaması çok zor olmasın, düzenli yapılabilir olsun istiyorum. Bir de saçım yağlanmaya yatkın olduğu için ağır yöntemlerden biraz çekiniyorum.

Sizden ricam, gerçekten işe yarayan ve hız farkı yarattığını gözlemlediğiniz doğal bir yöntem varsa tüm detaylarıyla paylaşmanız. Haftalık uygulama sıklığı, nasıl yaptığınız, ne kadar sürede etki gösterdiği… Her bilgiyi değerlendiririm. Belki sonunda ben de şu takılı kaldığım omuz hizasından kurtulurum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Ben kesin çözümü soğan suyu küründe buldum. Kokusu kötü ama etkisi inanılmaz. Soğanı rendeleyip suyunu çıkarıyorum, saç diplerine sürüp 20–25 dakika bekletiyorum. İlk haftadan köklerde güçlenme hissediliyor. Bir ayda uzama farkı barizdi. Düzenli yapınca kopmalar da azaldı.
Bende en çok işe yarayan yöntem biberiye yağı + jojoba yağı karışımı oldu. 4’e 1 oranında karıştırıp saç diplerine masaj yapıyorum. Kan dolaşımını artırdığı için uzama hızında net fark gördüm. Haftada 2 kez yeterli. İki ayda saçım normalden çok daha hızlı uzadı.

Ben kesin çözümü soğan suyu küründe buldum. Kokusu kötü ama etkisi inanılmaz. Soğanı rendeleyip suyunu çıkarıyorum, saç diplerine sürüp 20–25 dakika bekletiyorum. İlk haftadan köklerde güçlenme hissediliyor. Bir ayda uzama farkı barizdi. Düzenli yapınca kopmalar da azaldı.

Çözüm
Ben inversion yöntemini çok sevdim. Haftada 4–5 gün, 1 dakika boyunca başımı öne eğip saç diplerine hafif masaj yapıyorum. Kan akışı hızlandığı için saçlarım normalden daha hızlı uzadı. Ayrıca masaj sırasında birkaç damla badem yağı kullanıyorum, uçların kurumasını da engelliyor.

Benim kurtarıcım defne yağı oldu. Kokusu biraz yoğun ama saç köklerini ciddi anlamda güçlendiriyor. Duştan önce sadece dip bölgeye uyguluyorum, 20 dakika bekletiyorum. Düzenli kullanımda hem dökülme azaldı hem de uzama hızlandı. Ağır olmadığı için yağlanma da yapmadı. İnce telli saçta bile güzel sonuç veriyor.

Aloe vera jel sürüp saç derisine masaj yapmak bana çok iyi geldi. Hem nemlendiriyor hem de saç derisini sakinleştiriyor. Üzerine birkaç damla biberiye yağı ekleyince etki daha da arttı. Haftada iki kez yaptığımda 3–4 hafta içinde uzama net şekilde hızlandı. Doğal ve hafif bir yöntem arıyorsan kesinlikle denemelisin.

Geri
Üst Alt