Saç Yağı Kullanımı Kadınlarda Saç Derisini Yağlandırır Mı?

Melahat Yiğit

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanma konusunda en çok tereddüt ettiğim nokta, saç derimin zaten çabuk yağlanıyor olması. Bakım yapmak istiyorum ama yanlış bir ürünle bu durumu daha da kötüleştirmek istemiyorum. Özellikle ince telli ve çabuk sönen saçlara sahip olduğum için dengeyi tutturmak zor geliyor.

Bazı günler saç uçlarım kuru ve cansız duruyor, bu yüzden yağ kullanmanın iyi olacağını düşünüyorum. Ancak yağı saç derisine mi yoksa sadece saç uçlarına mı sürmem gerektiği konusunda net değilim. Saç derisine sürülmemesi gerektiğini söyleyenler olduğu gibi, masajla uygulanmasının faydalı olduğunu savunanlar da var.

Kullanan arkadaşlarımın deneyimleri de çok farklı. Kimi saç derisinin rahatladığını söylüyor, kimi ise birkaç saat içinde saçların ağırlaşıp yağlı göründüğünü anlatıyor. Bu farkın kullanılan yağın türünden mi yoksa uygulama şeklinden mi kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum.

Yağın miktarı ve kullanım sıklığı da önemli gibi görünüyor. Az sürmek mi daha doğru, yoksa düzenli kullanım mı gerekir, bunu kestiremiyorum. Yanlış bir rutinle saç derisinin dengesini bozmak istemiyorum.

Bu yüzden saç yağı kullanan kadınların gerçek deneyimlerini bilmek benim için daha yol gösterici olur.

Saç yağı kullanımı kadınlarda saç derisinin daha çabuk yağlanmasına neden olur mu?

Ben saç yağını saç derisine sürdüğümde yağlanma arttı. Sonradan sadece saç uçlarına kullanmaya başladım ve sorun kalmadı. Kullanım yeri gerçekten çok fark ediyor.

Oyla 0
Yıkama öncesi yağ kullanmak bende daha iyi sonuç verdi. Yağ saç derisinde uzun süre kalmadığı için ekstra yağlanma yapmadı. Bu yöntemle daha rahat ettim.

Oyla 0
Yağlı saç derisine sahipsen ağır yağlardan kaçınmak gerekiyor. Ben hafif yapılı bir yağla devam ediyorum ve yağlanma sorunu yaşamadım.

Oyla 0
Miktar çok önemli. Birkaç damladan fazla kullandığımda saçlarım hemen ağırlaşıyor. Az ve kontrollü kullanım bence anahtar nokta.

Oyla 0
Saç yağı yanlış kullanılırsa yağlanmayı artırabiliyor ama doğru şekilde kullanıldığında bakım açısından faydalı. Ben deneme yanılmayla kendime uygun rutini buldum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt