Saç Yağı Kullanınca Saç Daha Geç mi Uzuyor?

Nilay Türker

Kayıtlı Üye
Saç uzatma sürecinde yağ kullanımıyla ilgili çok farklı şeyler duyuyorum. Bazıları saç yağlarının saçı besleyip daha sağlıklı uzamasını sağladığını söylüyor, bazıları ise “yağ saç köklerini tıkar, uzamayı yavaşlatır” diyor. Bu kadar farklı yorum olunca insan hangisine inanacağını bilemiyor.

Ben saç uzatmaya çalışıyorum ve aynı zamanda saç yağlarını seviyorum. Ama yağ kullandıkça saçım daha mı yavaş uzuyor, yoksa bu sadece bir his mi bilmiyorum. Saçım yumuşak ama uzama hızında fark göremediğim için kafam karışık.

Bu yüzden gerçekten saç uzama sürecinde yağ kullananların deneyimlerini duymak istiyorum.

Saç yağı kullanmak saçın uzamasını yavaşlatır mı, yoksa uzamaya dolaylı olarak katkı mı sağlar?

Bence saç yağı uzamayı yavaşlatmıyor ama hızlandırmıyor da. Saç daha sağlıklı olduğu için kırılma azalıyor, bu da saç daha çabuk uzuyormuş gibi hissettiriyor. Gerçek fark burada.

Oyla 0
Ben yağ kullandığım dönemde saçımın daha az kırıldığını fark ettim. Uzama hızı aynıydı ama saç boyu daha çabuk uzamış gibi oldu çünkü uçlardan kopma azaldı.

Oyla 0
Dipten yağ sürüp uzun süre yıkamazsan saç derisi sorun yaşayabilir. Bu da dolaylı olarak uzamayı etkileyebilir. Ama doğru kullanılırsa uzamayı yavaşlattığını düşünmüyorum.

Oyla 0
Yağı sadece boylara uyguluyorum. Bu yüzden uzamaya etkisi olmadı ama saçlarım daha bakımlı uzadı. Kırıklar azaldı, saç daha dolgun göründü.

Oyla 0
Saçın uzama hızı daha çok genetik ve beslenmeyle alakalı. Yağlar sadece saçın daha sağlıklı görünmesini sağlıyor. Uzamayı geciktirdiğini düşünmüyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt