Saç Yıkadıktan Sonra Doğru Kurutma Yöntemi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gizem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gizem

Kayıtlı Üye
Her saçımı yıkadığımda aynı sorunu yaşıyorum. Saçlarımı havluyla kuruluyorum ama bazen çok elektrikleniyor, bazen de sönük kalıyor. Fön makinesi kullanınca saçım daha hızlı kuruyor ama sanki zamanla daha kuru ve yıpranmış hale geliyor. Doğal kurumaya bıraktığımda ise özellikle kışın hasta olmaktan korkuyorum. Bir türlü ideal kurutma yöntemini bulamadım.

Siz saçınızı nasıl kurutuyorsunuz? Hem sağlıklı hem de güzel görünen saçlar için önerileriniz var mı?

Saçımı kurutma konusunda ben de çok zorlandım ama birkaç yöntemle hem sağlıklı hem de güzel görünen saçlar elde etmeyi başardım. İlk olarak, saçımı yıkadıktan sonra fazla suyu nazikçe havluyla alıyorum. Burada önemli olan, saçı ovuşturmadan sadece bastırarak suyu almak. Çünkü sürtünme elektriklenmeye neden olabilir. Elektriklenmeyi engellemek için nemli saçıma birkaç damla argan yağı veya ısıya karşı koruyucu serum sürüyorum, bu hem parlaklık veriyor hem de saçı koruyor.

Fön makinesi kullanmayı seviyorum ama aşırı ısıdan kaçınmak için düşük ısıda ve uzaktan tutuyorum. Fönle saçımı kuruturken, kuru uçları önlemek için ısıya karşı koruyucu bir sprey de kullanıyorum. Eğer vakit varsa, doğal kuruma en sağlıklı seçenek. Kışın biraz daha uzun sürse de, saçımı nemli bırakıp 10-15 dakika hava almasını sağlıyorum, sonra hafifçe kurutuyorum.

Bunlar sayesinde saçım daha az elektrikleniyor ve kuruma sırasında fazla yıpranma olmuyor. Saç tipine uygun ürünler kullanarak ideal kurutma yöntemini bulabilirsin!

Geri
Üst Alt