Saç Yıkarken Şampuan Saçı Neden Sertleştirir?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

Son zamanlarda saçlarımı her yıkadığımda farklı bir sorun yaşıyorum. Banyodan çıktığımda saçlarım ilk anda temiz ve ferah hissettiriyor ama kurudukça tellerim sertleşiyor, sanki canlılığını kaybediyor. Özellikle saç uçlarımda kuruluk ve elektriklenme artıyor. Bazen tararken saçımın kırıldığını fark ediyorum, bu da moralimi bozuyor.

Araştırınca öğrendim ki çoğu şampuan içinde bulunan sülfat, paraben ya da yoğun temizleyici kimyasallar sebebiyle saçtaki doğal yağı tamamen söküp atıyor. Oysa saçların ihtiyacı olan o doğal yağ tabakası aslında saçı koruyor ve nemini dengeliyor. Bu koruyucu tabaka gittiğinde saçlar daha kolay kırılıyor ve sertleşiyor. Özellikle ince telli veya kuruya eğilimli saçlarda bu durum daha belirginleşiyor.

Ben birkaç farklı ürün denedim ama çoğu yine aynı sonucu verdi. Saç kremi ve saç maskesi kullanıyorum, evde arada hindistancevizi yağı ile bakım yapıyorum. Yine de saçlarımın daha yumuşak olmasını istiyorum. Sanırım artık sülfatsız şampuanlara yönelmem gerekecek. Hem daha doğal içerikli ürünlerin uzun vadede saçı yıpratmadığını söylüyorlar hem de nem dengesini koruyormuş.

Saç sağlığı aslında sadece şampuanla ilgili de değil, beslenme düzeni, su tüketimi ve stres de çok etkiliyor. Yine de günlük hayatta kullandığımız ürünlerin büyük fark yarattığını düşünüyorum.

👉 Siz saç yıkarken sertleşme sorununu nasıl aştınız ve hangi yöntemler size gerçekten iyi geldi?

Benim saçlarım da ince telli olduğu için şampuan sonrası sürekli sertleşirdi. Saç kremini tek başına yeterli bulmazdım, çünkü etkisi kısa sürerdi. Sonradan argan yağı bazlı sülfatsız şampuan kullanmaya başladım. İlk birkaç yıkamadan sonra bile saç tellerimin daha yumuşak ve parlak olduğunu fark ettim. Şimdi çok daha rahat taranıyor.

Ben yıllarca sülfatlı şampuan kullandım ve saçımda sürekli bir kuruluk hissi oluyordu. Sonra dermatoloğumun tavsiyesiyle eczane şampuanına geçtim. İçinde nemlendirici özler ve vitamin vardı. Düzenli kullandıkça hem saç derim rahatladı hem de tararken kopmalar azaldı. Şimdi saçlarımı daha sağlıklı hissediyorum.

Ben uzun süre yoğun kimyasal içeren şampuanlar kullandım. saçlarım sertleşiyor, kabarıyordu. Sonradan hindistancevizi yağı bazlı ürünler denedim, inanılmaz fark etti. Artık saçlarımı kuruttuktan sonra bile daha yumuşak ve kolay taranıyor. düzenli bakım gerçekten çok etkili oluyor.

Benim saçım dalgalı ve kabarmaya meyilli. Şampuanı sadece saç diplerime sürüp, uçlara fazla uygulamamaya dikkat etmeye başladım. Köpüğü zaten uçlara akıyor ve temizliyor. Üstüne hafif yağ bazlı bir bakım kremi sürünce saç tellerim çok daha yumuşak oldu. Bu şekilde kuruluk sorununu büyük ölçüde azalttım.

Geri
Üst Alt