Saçkıran Geçmiyor: Hangi Yöntemler ve Ürünler Gerçekten Etkili?

Abdullah Kaynar

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık bir yıldır saçkıran problemi yaşıyorum. İlk başlarda küçük bir bölgede başladı ama zamanla daha da genişledi. Dermatoloğa gittim, bazı ilaçlı kremler verdi. Bir süre kullandım, saçlar hafif çıkmaya başladı ama sonra yine döküldü. Açıkçası artık kafam çok karıştı çünkü ne denesem saçkıran geçmiyor gibi geliyor.

İnternette araştırma yaptığımda çok farklı yöntemler görüyorum. Kimi bitkisel yağlar (sarımsak yağı, çörek otu yağı, zeytinyağı) öneriyor, kimi ise tamamen tıbbi tedavi dışında çözüm olmadığını söylüyor. Bazı forumlarda kortizonlu kremler, bazı yerlerde de PRP tedavisi çok konuşuluyor.

Benim için en önemli şey saçların tekrar çıkması ve bu sorunun tekrarlamaması. Günlük hayatımı da çok etkiliyor çünkü görsel olarak rahatsız ediyor. Hangi yöntemin gerçekten işe yaradığını öğrenmek istiyorum. Aranızda uzun süre bu problemi yaşayıp çözüm bulan var mı?

Sizce saçkıran tedavisinde doğal çözümler mi daha etkili yoksa dermatolojik yöntemlere mi yönelmek lazım? Gerçek kullanıcı deneyimlerini duymak istiyorum çünkü herkes farklı şeyler söylüyor.

Ben de uzun süre saçkıranla uğraştım. Kortizonlu krem kullandım ama kalıcı çözüm olmadı. Sonrasında doktorumun önerisiyle PRP tedavisi denedim. Açıkçası ilk 2 seans pek fark etmedim ama 3. seans sonrası yeni saçlar çıkmaya başladı. Şimdi 6 ay oldu ve dökülen bölgeler büyük ölçüde kapandı. Bence tıbbi yöntemleri denemek daha güvenilir.

Oyla 0
Benim saçkıran problemim özellikle stres döneminde artıyordu. Doktorun verdiği ilaçların yanında ben de evde çörek otu yağı ve sarımsak yağı uyguladım. Düzenli masaj yapınca saç derim canlandı, dökülen bölgede yeni saç telleri çıktı. Tamamen geçmedi ama belirgin bir iyileşme oldu. Bitkisel yöntemler de destek olarak kullanılabilir bence.

Oyla 0
Benim için en etkili şey düzenli vitamin takviyesi oldu. Doktorum biotin ve çinko önerdi. Onlarla birlikte medikal krem kullandım. Yaklaşık 4 ayda saçkıran bölgesi büyük ölçüde toparlandı. Yani tek başına ürün değil, vücudu içten desteklemek de gerekiyor. Özellikle bağışıklık sistemi güçlenince saç dökülmesi azaldı.

Oyla 0
Ben defalarca farklı krem ve serum denedim ama sonuç alamadım. Sonunda dermatoloğum lazer destekli tedavi önerdi. İlk başta tereddüt ettim ama birkaç ay düzenli seans sonrası yeni saç çıkışları başladı. Hâlâ tamamen düzelmedi ama gözle görülür fark var. Bana kalırsa saçkıran sorunu yaşayanlar tek başına ev yöntemlerine bel bağlamamalı. Tıbbi destek + doğal takviyeler birlikte uygulanırsa daha iyi sonuç alınıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt