Saçkıran Hastalığı Geçer Mi? Hangi Tedavi Yöntemleri İşe Yarıyor?

Seymen

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık iki aydır saçımın belirli bölgelerinde yuvarlak boşluklar oluşmaya başladı. Önce stres kaynaklı geçici bir dökülme sandım ama dermatoloğa gittiğimde bunun saçkıran (alopecia areata) olduğunu öğrendim. Doktor kortizonlu krem ve bazı vitamin takviyeleri verdi, ama bu sürecin sabır isteyen ve zaman alan bir süreç olacağını söyledi.

Açıkçası internette yaptığım araştırmalarda kimisi tamamen iyileştiğini söylerken kimisi senelerce uğraştığını yazmış. Bu yüzden burada tecrübe yaşamış kişilerden tavsiye almak istiyorum. Sizde bu hastalık geçti mi? Saçlar eski haline döndü mü? İlaç tedavisi dışında doğal yöntemler veya özel bakım rutinleri uygulayan var mı? Özellikle yeniden saç çıkışını hızlandıran bir şey oldu mu?

Paylaşacağınız her deneyim emin olun hem bana hem de aynı durumda olan birçok kişiye yol gösterici olacak.

3 yıl önce bende de saçkıran çıktı. İlk başta kortizonlu krem ve B12, çinko takviyesi ile başladım. Yaklaşık 4 ayda dökülme durdu, 6. ayda tüylenmeler başladı. En çok faydasını gördüğüm şey düzenli stres kontrolü oldu. Spor ve meditasyon, iyileşme sürecini hızlandırdı.

Ayrıca 2 haftada bir PRP yaptırdım, yeni çıkan saçların daha kalınlaşmasını sağladı. Tamamen geçti ama ara sıra kontrole gidiyorum.

Oyla 0
Benim saçkıranım stres kaynaklıydı. Doktorum kortizon iğnesi uyguladı ve aynı zamanda biberiye yağı ile masaj yapmamı önerdi. Haftada 3 kez uyguladım, 2 ay içinde sonuç aldım. Ama kesinlikle tek başına bitkisel çözüm beklememek lazım, medikal tedavi ile desteklemek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt