Saçlarım Bakım Yaptıktan Birkaç Gün Sonra Tekrar Matlaşıyor, Neden Olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilek

Kayıtlı Üye
Saçlarıma bakım yaptığım gün gerçekten güzel görünüyor. Yumuşak, parlak ve daha canlı oluyor ama bu etki ne yazık ki birkaç gün içinde kayboluyor. Üzerinden 2–3 gün geçtikten sonra saçlarım yine mat, sönük ve yorgun bir hale geliyor. Bu da yaptığım bakımın boşa gittiği hissini veriyor ve açıkçası moralimi bozuyor.

Maske yapıyorum, yağ sürüyorum, bazen durulanmayan ürünler de kullanıyorum ama sonuç hep aynı. İlk gün iyi, birkaç gün sonra eski haline dönüş. Acaba saçlarım bakımı tutamıyor mu, yoksa yaptığım bakım sadece yüzeysel mi etki ediyor diye düşünmeye başladım. Belki de saçlarımın ihtiyacı olan şeyi yanlış seçiyorum.

Bu durum beni sürekli bakım yapmaya itiyor ama bu sefer de “fazla mı müdahale ediyorum” sorusu aklıma geliyor. Bir yerde yanlış yaptığımı hissediyorum ama nerede olduğunu bulamıyorum.

Bakım sonrası saçları kısa sürede tekrar matlaşıp sönükleşen var mı, bunun sebebi ne çıkıyor?

Ben de aynı durumu yaşıyordum. Meğer kullandığım ürünler sadece yüzeysel etki ediyormuş. Saçlarım nemi tutamıyormuş. Daha düzenli ve hafif ürünlere geçince bu matlaşma biraz daha geç oldu.

Oyla 0
Bende sorun fazla ürün kullanımıymış. Bakım üstüne bakım yapıyordum. Rutinimi sadeleştirince saçlarım daha dengeli kaldı ve matlık daha geç geri geldi.

Oyla 0
Saçın yıpranma seviyesi de çok etkiliyor. Benim saçlarım çok yıpranmıştı, o yüzden bakım etkisi çabuk kayboluyordu. Zamanla toparladıkça bakımın etkisi daha uzun sürmeye başladı.

Oyla 0
Yanlış şampuan kullandığımı sonradan fark ettim. Bakım yapıyordum ama şampuan saçımı tekrar kurutuyormuş. Şampuanı değiştirince saçlarım daha uzun süre canlı kaldı.

Oyla 0
Bence bu durum çok yaygın. Ben bunu tamamen çözemesem de kabul ettim. Düzenli bakım + nazik kullanım birleşince saçlarım eskisi kadar çabuk sönmüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt