Saçlarım Eskiden Daha Canlıydı, Zamanla Neden Bu Kadar Yıprandı?

Miray Ulusoy

Kayıtlı Üye
Eski fotoğraflarıma baktığımda saçlarımın ne kadar canlı ve sağlıklı göründüğünü fark ediyorum. O zamanlar bu kadar ürün kullanmıyordum, saç bakımıyla bu kadar da ilgilenmiyordum ama saçlarım daha parlak ve dolgun duruyordu. Şimdi ise ne yaparsam yapayım o eski canlılık yok. Saçlarım sanki zamanla yorulmuş gibi.

Bunun tek bir sebebi yokmuş gibi geliyor. Boya, ısı işlemleri, stres, yanlış ürünler… Hepsi yavaş yavaş birikmiş olabilir. Ama insan yine de “aynı saç nasıl bu kadar değişir” diye düşünmeden edemiyor. Zamanla saçın yapısı mı değişiyor, yoksa biz fark etmeden onu mu yıpratıyoruz bilmiyorum.

Benim gibi saçlarının zamanla bu kadar yıprandığını hisseden ve nedenini anlayabilenlerin deneyimlerini duymak istiyorum.

Saçları eskisine göre çok yıprananlar, bunun sebebini neye bağladınız ve nasıl toparladınız?

Benim saçlarım da zamanla yıprandı çünkü yıllarca farkında olmadan ısıya maruz bıraktım. Eskiden saçım dayanıklıydı ama yıllar içinde bu birikti. Isıyı azaltınca yeni çıkan saçlar daha sağlıklı oldu.

Oyla 0
Stresin etkisini çok net gördüm. Hayatım zorlaştıkça saçlarım da daha cansız görünmeye başladı. Düzenim biraz toparlanınca saçlarım da yavaş yavaş toparladı.

Oyla 0
Yaşla birlikte saç yapısının da değiştiğini düşünüyorum. Eskiden her şeyi kaldıran saçlar şimdi daha hassas. Daha nazik davranınca yıpranma yavaşladı.

Oyla 0
Ben çok fazla ürün denemişim. Herkesin önerdiğini kullandım. Saçım yorulmuş meğer. Rutinimi sadeleştirince saçlarım daha iyi görünmeye başladı.

Oyla 0
Bence bu bir anda olmuyor. Yılların birikimi. O yüzden toparlanması da zaman alıyor. Sabırla doğru bakım yapınca ilerleme görmek mümkün.

Oyla 0
Geri
Üst Alt