Saçlarım Eskiden Gür ve Parlakken Şimdi Çok Yıpranmış Görünüyor, Nasıl Toparladınız?

Mira Sezer

Kayıtlı Üye
Eski fotoğraflarıma baktığımda saçlarımın ne kadar gür ve parlak olduğunu fark ediyorum ve açıkçası içim biraz burkuluyor. O zamanlar bu kadar ürün kullanmazken, saçlarım kendiliğinden daha sağlıklı duruyormuş. Şimdi ise ne yaparsam yapayım saçlarım yıpranmış, cansız ve sanki hacmini tamamen kaybetmiş gibi görünüyor.

Zamanla boya, ısı işlemleri, yanlış ürünler derken saçlarımı yavaş yavaş bu hale getirdiğimi düşünüyorum. Ama bunu fark ettiğimde saçlarım çoktan yıpranmıştı. Kestirmeden toparlamak istiyorum ama gerçekten mümkün mü emin değilim. Bazen “acaba eski haline dönmesi mümkün değil mi” diye umutsuzluğa kapılıyorum.

Benim gibi saçlarının eski halini özleyen ve toparlamayı başaranların deneyimlerini gerçekten merak ediyorum.

Eskiden gür ve parlak olan saçlarını tekrar daha sağlıklı hale getirebilen oldu mu, nasıl bir yol izlediniz?

Benim saçlarım da eskiden çok daha gürdü. Açıkçası tamamen eski haline dönmedi ama çok daha iyi bir noktaya geldi. Isıyı ciddi şekilde azalttım ve saçımı daha az yıpratan ürünler kullanmaya başladım.

Oyla 0
Bende en büyük fark boyaya ara verince oldu. Bir süre saçımı doğal rengine yakın kullandım. İlk başta alışmak zor oldu ama saçlarım zamanla daha güçlü uzamaya başladı.

Oyla 0
Saçlarımın eski fotoğraflarına bakıp üzülüyordum ama sonra şunu fark ettim: yaş, stres ve bakım alışkanlıkları çok etkiliyor. Hepsine biraz dikkat edince saçlarım toparladı.

Oyla 0
Ben düzenli bakım rutini oluşturunca fark gördüm. Her ürünü denemek yerine birkaç üründe sabit kaldım. Saçlarım daha az karıştı ve daha sağlıklı görünmeye başladı.

Oyla 0
Tam anlamıyla eski haline dönmedi ama artık yıpranmış gibi durmuyor. Gerçekçi beklentiyle yaklaşınca daha mutlu oluyorsun. Sabır en önemli şey bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt