Saçlarım İnceliyor Ama Dökülmüyor, Bu Normal Mi?

Turgay Çetin

Kayıtlı Üye
Saçlarımla ilgili fark ettiğim şey klasik dökülmeden biraz farklı. Duşta ya da tarakta ciddi bir saç kaybı yok ama saçlarım eskisi kadar kalın ve dolgun durmuyor. Özellikle üst kısımlarda saç telleri daha ince, saç derisi daha kolay görünüyor. Bu da ister istemez “bir şeyler mi başlıyor” sorusunu akla getiriyor.

Çoğu kişi saç dökülmesini sadece tel tel saç kaybı olarak düşünüyor ama incelme daha sinsi ilerliyor gibi. Dökülme olmadığı için başta çok ciddiye almıyorsun ama zamanla saçın genel görüntüsü değişiyor. Eskiden hacimli duran saç şimdi daha sönük. Bu durum normal mi, yoksa erkek tipi dökülmenin başka bir evresi mi anlamaya çalışıyorum.

İnternette bakınca “incelme dökülmenin habercisi olabilir” diyen de var, “yaşla birlikte normal” diyen de. Hangisi doğru bilmiyorum. Bir yandan panik yapmak istemiyorum, diğer yandan tamamen görmezden gelmek de mantıklı gelmiyor. Çünkü saç bir kere incelmeye başladı mı geri kalınlaşır mı, o da ayrı bir soru.

Bu aşamada ne yapılmalı, sadece izlemek mi gerekir yoksa erkenden önlem almak mı daha doğru olur, bunu yaşayanların deneyimini merak ediyorum.

Saçları incelen ama belirgin dökülme yaşamayan var mı, bu durum sizde nasıl ilerledi?

Bende de önce incelme başladı, dökülme daha sonra geldi. Keşke incelmeyi fark ettiğimde daha ciddiye alsaydım. Saç teli kalınlığı azaldıkça görüntü de değişiyor. Erken fark edilirse en azından süreci yavaşlatmak mümkün oluyor.

Oyla 0
Benim saçlarım inceldi ama dökülme hiç ciddi boyuta ulaşmadı. Yıllardır böyle devam ediyor. Doktora gittiğimde bunun genetik yapıyla alakalı olduğu söylendi. Yani her incelme illa dökülmeye gitmiyor.

Oyla 0
İncelme genelde ilk sinyal oluyor. Dökülme olmaması rahatlatıcı ama tamamen göz ardı etmemek lazım. Ben saç derisine daha dikkat etmeye başladım, en azından durum sabitlendi.

Oyla 0
Saç telleri incelince saç var ama yok gibi duruyor. Ben bu durumu kabullendim ve saç stilini değiştirdim. Daha kısa ve hacimli kesimler daha iyi duruyor. Bazen çözüm bakım değil, doğru kesim oluyor.

Oyla 0
İncelme bence dökülmeden daha zor fark ediliyor. Ama geri dönüşü de daha zor. Erken dönemde fark edilirse seçenek daha fazla oluyor. İzlemek yerine bilinçli olmak daha mantıklı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt