Saçlarım Son Günlerde Normalden Fazla Kuru Hissettiriyor, Ani Kuruluk Yaşayan Var mı?

Melis Erdem

Kayıtlı Üye
Birkaç gündür saçlarıma dokunduğumda garip bir kuruluk fark ediyorum. Daha geçen hafta aynı ürünleri kullanmama rağmen saçlarım çok daha yumuşak ve rahat şekil alıyordu. Şimdi ise özellikle uçlarda sanki suyu hiç tutmuyormuş gibi sertlik var. Duşta bile saç kremi eskisi kadar etkili olmuyor gibi hissediyorum.

Hava değişimi mi, stres mi, kullandığım suyun sertliği mi anlamaya çalışıyorum ama net bir şey bulamadım. Ani kuruluk benim için yeni bir durum olduğu için biraz tedirgin oldum. Belki dönemsel bir şeydir, belki de bakım rutinimi değiştirmem gerekiyordur.

Ani başlayan saç kuruluğu yaşayan oldu mu, sizde neden kaynaklanmıştı?

Bende ani kuruluk yaşandığında sebebi tamamen suyun sertliği çıkmıştı. Duş başlığı filtresi takınca ilk haftada bile fark ettim. Saç uçlarım daha yumuşak hissettirmeye başladı. Su değişimi bazen üründen bile daha etkili oluyor.

Benim için kuruluğun nedeni fazla arındırıcı şampuan kullanmaktı. Saç derisi yağını fazla çekince uçlar iyice sertleşiyor. Hafif bir şampuana geçince ve haftada bir nem maskesi ekleyince tamamen düzeldi.

Mevsim değişiminde benim saçım da bir anda kupkuru oluyordu. Özellikle rüzgâr ve soğuk havada nem kaybı artıyor. Durulanmayan krem ekleyince toparladı. Dış etkenleri bazen gözden kaçırıyoruz.

Düzenli ısı kullanıyorsan ondan da olabilir. Ben fönü biraz azaltınca ve ısı koruyucu kullanınca uçlardaki kuruluk belirgin şekilde azaldı. Isı saçın nemini sessizce çekiyor diyebilirim.

Benim saçımda kuruluk vitamin eksikliğinden kaynaklanmıştı. Biotin ve omega-3 düzenli alınca hem parlaklık hem de yumuşaklık geri geldi. İçten destek bazen dış bakımdan daha etkili oluyor.

Geri
Üst Alt