Saçlarım Sürekli Kırılıyor, Uzatamıyorum Ne Yapmalıyım?

Nermin

Kayıtlı Üye
Saçlarımı uzatmak istiyorum ama sanki bir noktadan sonra hep aynı yerde takılı kalıyor. Boy uzuyor gibi ama uçlardan sürekli kırıldığı için görünürde hiçbir ilerleme olmuyor. Tararken kopan saçlar, duşta avucumda kalanlar derken insanın hevesi kaçıyor. En sinir bozucu kısmı da şu: Bakım yaptığımı düşünüyorum ama sonuç değişmiyor.

Isıyı azalttım, hatta neredeyse tamamen bıraktım. Daha nazik taramaya çalışıyorum, saçımı ıslakken zorlamıyorum. Buna rağmen kırıklar bitmiyor. Belki de yanlış bakım yapıyorum ya da saçımın gerçekten başka bir şeye ihtiyacı var ama ne olduğunu çözemiyorum. Maske yapıyorum ama bazen saçım ağırlaşıyor, bazen de hiç etki etmiyor.

Bir yandan “kestirmeden düzelmez” diyenler var, bir yandan da “doğru bakımla toparlanır” diyenler. Hangisi gerçekçi bilmiyorum. Sürekli kırık aldırmak da saç uzatma motivasyonunu düşürüyor. Kestirdikçe uzuyor mu, yoksa sadece daha sağlıklı mı görünüyor onu da ayırt edemiyorum.

Gerçekten saç uzatmak bu kadar zor mu, yoksa ben bir yerde yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.

Sürekli kırılan saçları toparlayıp gerçekten uzatabilen var mı, neyi değiştirdiniz?

Benim saçım da hep kırılıyordu ve uzamıyordu. Sonradan fark ettim ki sorun sadece ısı değilmiş. Saçımı çok sık topluyormuşum ve bu uçları yıpratıyormuş. Daha gevşek toplamaya başlayınca ve lastikleri değiştirince bile fark oldu.

Oyla 0
Kırıklar tamamen düzelmiyor ama azalabiliyor. Ben düzenli kırık aldırmayı bıraktım, onun yerine daha seyrek ama kontrollü kestirdim. Maske ve kremi abartmadan kullandım. Zamanla saçım daha az kopmaya başladı.

Oyla 0
Bende en büyük fark yaratan şey saçımı ıslakken taramayı bırakmak oldu. Önceden çok önemsemiyordum ama saç o haldeyken çok hassasmış. Küçük bir değişiklik ama kırılmayı ciddi azalttı.

Oyla 0
Saçım boyalı olduğu için kırılma kaçınılmazdı. Tamamen durmadı ama protein–nem dengesini kurunca daha kontrol altına alabildim. Sürekli aynı maske yerine dönüşümlü kullanmak işe yaradı.

Oyla 0
Kırılma sorunu bende beslenmeyle bağlantılı çıktı. Saça dışarıdan ne sürersen sür, içeriden destek yoksa zor toparlanıyor. Biraz sabır ve bütüncül bakmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt