Saf Biberiye Suyu Nereden Alınır? Gerçekten Doğal Olanı Nasıl Anlarsınız?

Beyza Davran

Kayıtlı Üye
Selam herkese,
Uzun zamandır saç dökülmesi için doğal çözümler arıyorum ve birçok yerde biberiye suyunun faydalarıyla karşılaştım. Geçenlerde bir yerden satın aldım ama sonradan etiketine dikkatli bakınca içinde alkol ve birkaç ek madde olduğunu fark ettim. “Saf biberiye suyu” diye satılıyor ama doğal değilmiş meğerse. 😕

Bu yüzden size sormak istiyorum: Gerçekten katkısız, %100 saf biberiye suyunu nereden alıyorsunuz?
Aktarlardan mı temin ediyorsunuz, yoksa belli güvenilir bir marka ya da online mağaza var mı? Bir de ürünün gerçekten doğal olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz?

Kullanıcı yorumuna güvenip almak istiyorum ama yine de önceden deneyimleyenlerden fikir almak istedim. Tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum!

Selam,
Bu saf biberiye suyu meselesi tam bir muamma haline geldi son zamanlarda. Etiketin üzerinde “%100 doğal” yazıyor ama içeriğe bir bakıyorsun, içinde alkol mü dersin, anlamını bile bilmediğimiz katkı maddeleri mi… Saf diye alıyoruz, saç derisine kolonya döker gibi oluyoruz resmen.

Ben bu işin peşine biraz düştüm ve birkaç denemeden sonra şunu fark ettim: Gerçekten saf biberiye suyu istiyorsan ya işini bilen bir aktara gideceksin ya da belli başlı güvenilir markalara yöneleceksin. Aktarların hepsi değil ama bazıları gerçekten hakkını veriyor bu işin. Özellikle geleneksel yöntemlerle damıtma yapan yerler var, bulabilirsen altın gibi bir şey.

Marka olarak sorarsan, ben en çok Arifoğlu’na güveniyorum. Zaten yıllardır aktar raflarında kendine yer etmiş, içerik konusunda da netler. Cam şişede, koruyucusuz ürünleri var. Parfüm gibi kokmuyor, daha bitkisel, daha topraksı bir kokusu oluyor — doğallık biraz da buradan kendini belli ediyor zaten.

Bir de küçük ipucu: Gerçek biberiye suyu sürdüğünde saç derinde ferahlık hissi bırakır ama yakmaz. Sentetik olanlar genelde ya yapış yapış hissettiriyor ya da kafa derisini tahriş ediyor. Hatta bazı ürünlerde “çiçek suyu” değil “aromatik su” yazıyor — aradaki farkı bilmeden almak kolay, ama etkisini görünce hemen anlaşılıyor zaten.

Benim tavsiyem, ya güvenilir bir aktardan damıtılmış suyu iste (gerekirse taze tarihli olup olmadığını sor), ya da Arifoğlu gibi markaların kendi web sitesinden al. Arada fiyat farkı olabilir ama saçına katkı sağlayacaksa değiyor bence.

Deneyimleyen herkesin yorumu da çok kıymetli bu arada. Gerçekten fayda görenler varsa hangi marka ya da aktardan aldıklarını yazsın lütfen. Hep birlikte daha sağlıklı çözümler buluruz belki de.

Oyla 0
Geri
Üst Alt