Şakaklardaki Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Necmi Kaya

Kayıtlı Üye
Şakak bölgemdeki saç dökülmesi beni ciddi anlamda rahatsız ediyor. Aynaya her baktığımda bu durum moralimi bozuyor ve özgüvenimi etkiliyor diyebilirim. Özellikle son zamanlarda dökülme biraz daha belirginleşti gibi hissediyorum. Genetik yatkınlık olabileceğini düşünsem de, stresin ve hormonal dalgalanmaların da işin içinde olduğunu tahmin ediyorum.

Saçlarımı koruyabilmek ve dökülmeyi durdurabilmek için doğal çözümler arayışına girdim. Biyotin, çinko ve D vitamini gibi takviyeleri kullandım, ayrıca argan yağı, biberiye yağı gibi doğal yağları da düzenli olarak uygulamaya çalıştım. Saç bakım serumları, kafein içerikli şampuanlar gibi ürünleri de denedim. Ama ne yazık ki kalıcı ve gözle görülür bir sonuç alamadım.

Artık daha etkili, mümkünse kalıcı bir çözüm arıyorum. Şakak bölgesindeki dökülmeyi durdurmak ve varsa yeni saç oluşumunu desteklemek adına siz hangi yöntemleri önerirsiniz? PRP, mezoterapi gibi tıbbi yaklaşımlar hakkında çok bilgi kirliliği var, deneyenler gerçekten fayda gördü mü merak ediyorum.

Aynı sorunu yaşayan, özellikle şakaklardan dökülme sorunu çeken biri varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Hangi ürün, hangi tedavi ya da hangi küçük yaşam değişikliği gerçekten işe yaradı? Artık her yeni aynaya bakışımda kendimi daha iyi hissetmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şakaklarımdaki dökülme için düzenli olarak biberiye yağını düzenli kullanıyorum. Ayrıca, biotin takviyesi aldım ve saç derisi masajı yapıyorum. Bu yöntemlerle saç dökülmem azaldı ve saçlarım güçlendi. Sabırlı olmanızı öneririm

Oyla 0
Merhaba, saç dökülmem için dermatolog önerisiyle minoksidil kullandım. Aynı zamanda, saçlarımı güçlendirmek için protein içeren şampuanlar tercih ediyorum. Bu kombinasyon saç dökülmemi durdurdu ve yeni saç çıkışını destekledi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt