Sakal Çıkarmak İçin Doğal Yağlar İşe Yarar Mı?

Bilal Şanslı

Kayıtlı Üye
Benim sakal meselesi biraz can sıkıcı. Çene kısmı fena değil ama yanaklarda yıllardır aynı boşluklar var. Ne zaman aynaya baksam o eksik kısımlar gözüme batıyor. Bir ara “artık yapacak bir şey yok” deyip kestim ama internette o kadar çok “şu yağı sür, kesin çıkar” tarzı öneri gördüm ki, denemeden duramadım.

Hint yağıyla başladım, kokusu ağır ama cildi yumuşatıyor. Sonra tatlı badem yağı ve e vitaminiyle karıştırıp sürdüm. Masaj kısmı biraz uğraştırıyor ama bir şekilde alışılıyor. İlk haftalarda hiçbir şey olmadı, sonra minik tüyler belirmeye başladı. “Acaba placebo mu?” diye düşündüm ama cidden fark ediliyordu. Yine de mucize değil; bir gün sürüp ertesi gün sakal beklememek lazım.

Bu işin olayı bence düzen. Yağlar bir yere kadar işe yarıyor ama asıl farkı düzenli uygulama getiriyor. Cildi uyarmazsan sadece üstte kalıyor. Ben derma roller’la birlikte yaptığımda daha iyi sonuç aldım. Yani yağlar tamamen hikâye değil ama sabır istiyor.

Sizce doğal yağlar gerçekten sakal çıkarır mı, yoksa biz kendimizi mi kandırıyoruz?

Çözüm
Ben bu işi tamamen sabırla çözdüm. Derma roller sonrası hint yağı sürdüm, iki ay boyunca aksatmadan yaptım. İlk tüyler üçüncü haftada çıktı, üçüncü ayda boşluklar dolmaya başladı. Yağ tek başına değil ama doğru şekilde uygularsan işe yarıyor. Önemli olan sabır ve devamlılık.
Ben de senin gibi başladım, hint yağıyla. İlk ay hiçbir fark yoktu ama ikinci ayda tüyler sertleşmeye başladı. Üçüncü ayda bariz doluluk geldi. Herkes mucize bekliyor ama sabır şart.

Oyla 0
Doğal yağlar işe yarıyor ama düzenli yapmazsan hiçbir şey olmuyor. Ben tatlı badem yağıyla denedim, haftada 3 kez masaj yaptım. Cilt dolaşımını artırınca etkisi daha belirgin.

Oyla 0
Unutmayın, yağ sürmek tek başına yeterli değil. Biotin takviyesiyle birlikte kullandım, o zaman işe yaradı. Cilt altı beslenmeden sonuç almak zor. İkisi birlikte etkili oluyor.

Oyla 0
Benim cildim yağlı olduğu için ağır geldi. İlk haftalarda sivilce yaptı ama az sürmeye başlayınca geçti. Herkeste aynı sonucu vermez, dikkatli denemek lazım.

Oyla 0
Ben bu işi tamamen sabırla çözdüm. Derma roller sonrası hint yağı sürdüm, iki ay boyunca aksatmadan yaptım. İlk tüyler üçüncü haftada çıktı, üçüncü ayda boşluklar dolmaya başladı. Yağ tek başına değil ama doğru şekilde uygularsan işe yarıyor. Önemli olan sabır ve devamlılık.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt