Sakal Çıkıyor Ama Saç Dökülüyor, Bunun Bir Nedeni Var Mı?

Burak Demir

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi yaşarken sakalın gayet güçlü ve hızlı çıkması ister istemez insanın kafasını karıştırıyor. Aynı vücut, aynı hormonlar ama biri dökülüyor diğeri gayet sağlıklı. İlk bakışta mantıksız geliyor. Saç zayıflarken sakalın daha da gürleşmesi “bir şeyler ters mi gidiyor” sorusunu akla getiriyor.

Bu durumun hormonlarla alakalı olduğu söyleniyor. Özellikle erkek tipi saç dökülmesinde bahsedilen hormonların sakal için tam tersi etki yaptığı yazıyor. Ama teorik bilgiyle yaşanan şey arasında fark oluyor. Saçı dökülen ama sakalı seyrek olan da var, sakalı çok gür olup saçını kaybeden de. O yüzden işin sadece hormonla açıklanması bana biraz eksik geliyor.

Bir de şu var: Sakal çıkıyor diye saç dökülmesini kabullenmek mi gerekiyor, yoksa bu iki durumu ayrı ayrı mı değerlendirmek lazım? Sakalın güçlü olması vücudun sağlıklı olduğunun göstergesi mi, yoksa saç için hiçbir anlamı yok mu? Bu ayrımı bilmek önemli çünkü yanlış çıkarımlar insanı yanlış yönlendirebiliyor.

Bu durumu yaşayanların ne öğrendiğini, neyi fark ettiğini duymak daha net fikir verebilir.

Sakal güçlü şekilde çıkarken saç dökülmesi yaşayanlar bunun nedenini net şekilde öğrenebildi mi?

Bende de aynı durum var. Sakal çok güçlü ama saç dökülüyor. Doktora gittiğimde bunun hormonların farklı bölgelere farklı tepki vermesinden kaynaklandığını söylediler. Yani sakalın gür olması saçın dökülmeyeceği anlamına gelmiyormuş.

Oyla 0
Bu durumu yaşayınca ben de çok şaşırmıştım. Sakal çıkıyorsa saç da güçlüdür sanıyordum. Meğer tam tersi olabiliyormuş. Genetik yatkınlık saçta devreye giriyor, sakalda girmeyebiliyor.

Oyla 0
Bence sakal ve saç tamamen ayrı konular. Sakalım çok gür ama saçım ince. Bunu kabullendim. Sakala bakıp saçla ilgili umutlanmak hata oluyor.

Oyla 0
Ben bu durumu yaşadıktan sonra saç dökülmesini daha ciddiye aldım. Sakalın güçlü olması beni oyalamıştı. Aslında ikisinin birbirini telafi ettiği gibi bir durum yok.

Oyla 0
Sakal çıkması vücudun sağlıklı olduğu anlamına geliyor ama saç dökülmesini engellemiyor. Bunu öğrendikten sonra beklentimi düzelttim. İkisini ayrı değerlendirmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt