Sakal Ekimi Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

Gürkan Sonay

Kayıtlı Üye
Geçen hafta sakal ekimi yaptırdım. Şu an iyileşme sürecindeyim ama açıkçası biraz endişeliyim. Doktor “ilk 10 gün çok önemli” dedi, ama internette herkes başka bir şey söylüyor. Kimisi “yıkama erken başlasın” diyor, kimisi “asla dokunma” diyor. Ben de kararsız kaldım.

Şu an kabuklanma başladı, bazı yerler kaşınıyor. Dokunmamaya çalışıyorum ama insanın eli gidiyor. Yıkama kısmında da emin olamıyorum, günde bir kez çok nazik şekilde yıkıyorum ama bazen sanki su fazla sert geliyor gibi hissediyorum. Korkum şu; yanlış bir şey yapıp yeni ekilen kökleri zedelemek istemiyorum.

Bir de dışarı çıkarken nasıl korunmak lazım? Güneş, ter, toz... hepsi zararlı diyorlar. Saç ekimi kadar detaylı anlatan yok, sakalda herkesin tavsiyesi farklı.

Sizce sakaldaki ekim sonrası bakımın püf noktaları neler? Gerçekten nelere dikkat etmek gerekiyor?

Çözüm
Ben ekimden sonra ilk 15 günü çok dikkatli geçirdim. Her gün doktorun verdiği köpükle nazikçe yıkadım, güneşe hiç çıkmadım. Kaşıntı başladığında termal su kullandım, rahatlatıyor. 3. haftadan sonra kabuklar döküldü, hiçbir kök zarar görmedi. Sabır ve dikkat bu süreçte her şey.
Ben de yeni yaptırmıştım, kabuklanma süreci en zor kısmı. Doktorun verdiği yıkama losyonunu dışında bir şey kullanma. Kaşınsa bile elini sürme, kendi kendine dökülüyor zaten.

Oyla 0
İlk iki hafta çok hassas dönem. Güneşe çıkma, terleme olmasın. Ben dışarı çıkarken şapka gibi gölge yapan bir aksesuar takıyordum. Bir de kesinlikle havluyla silme, pamukla hafif dokundur.

Oyla 0
Ben 10. günden sonra bebek şampuanına geçtim. Köpürtmeden, sadece avuçla bastırmadan yıkadım. Kökler zarar görmedi, dökülme çok az oldu. Yavaş yavaş kabuklar zaten kendiliğinden gidiyor.

Oyla 0
Sakalı fazla kurcalama. Kaşınma başladığında termal su spreyi iyi geliyor. Cildi serinletiyor, rahatlatıyor. Ben o sayede ellerimi sakalıma götürmeyi bıraktım.

Oyla 0
Ben ekimden sonra ilk 15 günü çok dikkatli geçirdim. Her gün doktorun verdiği köpükle nazikçe yıkadım, güneşe hiç çıkmadım. Kaşıntı başladığında termal su kullandım, rahatlatıyor. 3. haftadan sonra kabuklar döküldü, hiçbir kök zarar görmedi. Sabır ve dikkat bu süreçte her şey.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt