Sakal Tıraşı Sonrası Cilt Tahrişi Nasıl Geçer?

Adem Terzi

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda tıraş olduktan sonra cildim resmen yanıyor. Eskiden böyle olmazdı ama son birkaç haftadır tıraştan sonra özellikle boyun kısmı kızarıyor, nokta nokta tahriş oluyor. Bazen minik sivilceler de çıkıyor. Jileti değiştirdim, köpüğü değiştirdim, sabunu bile yeniledim ama fark etmedi.

Acaba cildim mi hassaslaştı, yoksa yanlış mı tıraş oluyorum emin değilim. Her gün değil, iki günde bir tıraş oluyorum ama sanki her seferinde cilt daha çok kızarıyor. Alkol bazlı losyon kullanıyorum, o da yakıyor olabilir ama alışkanlık olmuş, bırakamadım.

Artık cildim acıdığı için tıraş olmaktan bile soğudum. Soğuk su, nemlendirici, buz kompresi… hepsini denedim ama geçici çözüm gibi.

Sizce tıraş sonrası tahrişi azaltmanın en etkili yolu ne? Gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı?

Çözüm
Aynı durumu yaşadım ve çözümü üç adımda buldum: önce sıcak havluyla sakalı yumuşatıyorum, tıraşı çıkış yönüne doğru yapıyorum, en son soğuk suyla yıkayıp nemlendirici sürüyorum. Alkol bazlı losyonu bıraktım, yanma tamamen geçti. Basit ama düzenli yapınca fark ediyor.
Ben de aynı sorunu yaşadım. Meğer tıraş yönüm yanlışmış. Sakalın çıkış yönüne ters kesince tahriş oluyormuş. Artık hep aynı yönde kesiyorum, sonra soğuk suyla yıkıyorum. Tahriş neredeyse tamamen bitti.

Oyla 0
Tıraş sonrası alkol bazlı losyonu bırak derim. Ben de yıllarca kullandım, meğer cildi kurutup yakıyormuş. Şimdi aloe veralı nemlendirici sürüyorum, hem ferahlatıyor hem kızarıklığı azaltıyor.

Oyla 0
Jileti sık değiştir. Ben haftada bir yeniliyorum. Eski jilet cildi çizer, fark etmezsin ama mikro kesikler olur. O da yanma ve sivilce yapar. Basit gibi ama ciddi fark ediyor.

Oyla 0
Ben köpüğü değil, sabunu değiştirdim. Tıraş sabunu cildi daha az tahriş ediyor. Bir de öncesinde sıcak havlu koyuyorum, cilt yumuşayınca kesim daha rahat oluyor.

Oyla 0
Aynı durumu yaşadım ve çözümü üç adımda buldum: önce sıcak havluyla sakalı yumuşatıyorum, tıraşı çıkış yönüne doğru yapıyorum, en son soğuk suyla yıkayıp nemlendirici sürüyorum. Alkol bazlı losyonu bıraktım, yanma tamamen geçti. Basit ama düzenli yapınca fark ediyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt