Sakal Tıraşından Sonra Tahriş Oluyor, Çözüm Önerisi Olan Var mı?

Kutluhan Andiç

Kayıtlı Üye
Selam beyler,

Uzun zamandır sakal tıraşı sonrası yaşadığım bir problemi buraya yazmak istiyorum. Benim sakalım sert telli ve hızlı uzuyor. Jiletle ya da makineyle tıraş olduktan sonra özellikle boyun bölgesinde inanılmaz bir tahriş oluyor. Kızarıklık, kaşıntı ve bazen küçük sivilceler çıkıyor. Açıkçası bu durum hem görüntü olarak kötü oluyor hem de gün boyu rahatsız ediyor.

Daha önce birkaç farklı yöntem denedim. Traş öncesi sıcak havlu uyguladım, köpük yerine jel kullandım, hatta tıraş sonrası losyon da denedim. Ama yine de tahrişi tamamen engelleyemedim. Bazı arkadaşlarım elektrikli tıraş makinesi kullanınca bu sorun ortadan kalktı diyor, ama emin olamıyorum. Çünkü elektrikli makineler gerçekten sıfıra yakın alıyor mu, yoksa sadece kısaltıyor mu?

Araştırma yaparken Braun Series 9 Pro, Philips OneBlade ve Panasonic Arc5 gibi makinelerin hassas ciltler için önerildiğini gördüm. Fakat fiyatları da ucuz değil. Deneyip memnun kalanların yorumlarını duymak isterim.

Benim için en önemli şey, hem temiz bir tıraş sonucu almak hem de cildimi tahriş etmemek. Çünkü sürekli kızarıklıkla dolaşmak istemiyorum.

Siz sakal tıraşı sonrası tahrişi nasıl engelliyorsunuz? Gerçekten işe yarayan ürün, krem ya da makine öneriniz var mı? Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Benim sakalım da çok sert olduğu için aynı problemi yaşıyordum. Jilet kullandığım her seferinde boynum kızarıyor ve sivilce çıkıyordu. Çözümü Braun Series 7’de buldum. Folyo başlık sayesinde çok yakın alıyor ama cildi tahriş etmiyor. Ayrıca tıraştan önce mutlaka sıcak suyla yüzümü yıkıyorum, sonra jel sürüyorum. Tıraş sonrası da alkol bazlı losyon yerine nemlendirici krem kullanmaya başladım. Eskisine göre fark inanılmaz.

Bende de aynı sorun vardı. Boyun bölgesi özellikle hep kızarıyordu. Kuaförüm bana after shave balsamı kullanmamı önerdi. Önceden klasik kolonya sürerdim, daha da kötü oluyordu. Balsam tahrişi çok azalttı. Ayrıca jilet yerine Philips OneBlade aldım. Tam sıfır almıyor ama günlük kullanımda yeterli. Tahriş sıfıra indi. Hassas cildi olanlara tavsiye ederim.

Benim de çözümüm elektrikli makine oldu. Jiletle uğraşınca hep yara oluyordu. Yaklaşık 1 yıldır Panasonic Arc5 kullanıyorum, çok memnunum. Sakalı dipten alıyor ama ciltte kızarıklık olmuyor. Tıraştan sonra da aloe vera jel sürüyorum, hem serinletiyor hem de tahrişi engelliyor. Artık bu problemim kalmadı diyebilirim.

Geri
Üst Alt