Şampuan Saç Dökülmesine Gerçekten Çözüm Olur mu?

Vildan

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir saç dökülmesi problemi yaşıyorum. Özellikle mevsim geçişlerinde ve stresli dönemlerde saçım ciddi şekilde inceldi. İnternette araştırma yaptığımda çok sayıda dökülme karşıtı şampuan önerisi gördüm. Ama kafam karıştı çünkü bazıları gerçekten işe yaradığını söylerken, bazıları da “sadece temizlik yapar, dökülmeyi durdurmaz” diyor.

Benim merak ettiğim şu: Şampuan gerçekten saç dökülmesini azaltır mı? Yoksa asıl etki vitamin takviyeleri, beslenme ve medikal tedavilerden mi geliyor?

Dökülme karşıtı şampuanların içinde genelde biotin, kafein, keratin ve doğal özler olduğunu görüyorum. Özellikle kafeinli şampuanların saç köklerini canlandırdığı iddia ediliyor. Fakat bunların ne kadar etkili olduğu tartışmalı.

Benim sorularım:
  • Hangi şampuanı kullandınız ve ne kadar sürede etki gördünüz?
  • Tek başına şampuan yeterli oldu mu, yoksa ek desteklerle mi sonuç aldınız?
  • Yan etkisini yaşayan oldu mu?
Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Çünkü yeni bir ürün almadan önce gerçekten işe yarayıp yaramadığını öğrenmek istiyorum.

Ben uzun süre biotinli bir şampuan kullandım. İlk 1 ayda pek bir fark görmedim ama 2. ayda tarakta dökülen saç miktarı azalmaya başladı. Tamamen durdurmadı ama belirgin bir şekilde azalttı. Tabii ki tek başına yeterli değil, yanında biotin takviyesi de kullandım.

Bende kafeinli şampuan çok etkili oldu. Özellikle sabah duşlarında saç derimi canlandırıyor gibiydi. 3 ay düzenli kullandım, dökülmem %40 azaldı diyebilirim. Ama bırakınca etkisi azaldı. Yani devamlı kullanmak gerekiyor.

Benim için şampuan tek başına çözüm olmadı. Dermatoloğum bana vitamin desteği ve özel bir losyon verdi. Şampuan sadece yardımcı oldu, saçımı daha güçlü ve hacimli gösterdi. Dökülmeyi tamamen durdurmak için tek başına yeterli değil.

Ben doğal içerikli bir dökülme karşıtı şampuan kullandım. İçinde argan yağı ve keratin vardı. Saçımın dokusu çok güzelleşti, yumuşadı ama dökülmeyi çok fazla durdurmadı. Yine de saç tellerim daha kalın ve sağlıklı göründü. Yan etki yaşamadım.

Geri
Üst Alt