Şampuan Saçımı Neden Kurutuyor? Çözümü Nedir?

Talya

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir kullandığım şampuan saçlarımı yıkadıktan sonra oldukça kurutuyor. İlk anda köpüklenmesi hoşuma gidiyor, saçlarım tertemizmiş gibi hissediyorum ama kurudukça saç uçlarım sertleşiyor ve tararken kopmalar oluyor. Hatta saç derimde hafif kaşıntı bile başladı. Saç kremi kullansam da istediğim yumuşaklığı yakalayamıyorum.

Biraz araştırma yaptığımda birçok şampuanda sülfat ve parfüm gibi maddeler olduğunu, bunların saçın doğal yağlarını tamamen alıp götürebildiğini öğrendim. Oysa saçların sağlıklı görünmesi için bu yağların korunması gerekiyor. Benim saçlarım da zaten ince telli ve kuruya meyilli olduğu için bu durum beni daha da zorladı.

Bazı insanlar saçlarını her gün şampuanla yıkıyor, bazıları ise gün aşırı veya haftada birkaç kez. Ben neredeyse her gün şampuan kullandığım için saç tellerim daha da yıpranmış olabilir. Şimdi sülfatsız şampuan ya da doğal yağ bazlı ürünler denemeyi düşünüyorum. Özellikle argan yağı ya da hindistancevizi yağı gibi ek bakımların faydalı olduğunu duydum.

👉 Siz de hiç şampuanın saçınızı fazla kuruttuğunu fark ettiniz mi, bu durumda nasıl bir çözüm uyguladınız?

Benim de saçlarım ince telli olduğu için bir dönem çok kuruyordu. özellikle sülfatlı şampuanlar saç derimin yağını tamamen alıyordu. Sonradan sülfatsız bir ürüne geçtim ve haftada 2-3 kez yıkamaya başladım. bu şekilde saç tellerim daha yumuşak ve daha sağlıklı oldu.

Ben spor sonrası her gün şampuanla saçımı yıkıyordum, bir süre sonra saç tellerim kupkuru oldu. Kuaförüm haftada birkaç kez şampuan, diğer günlerde sadece suyla durulama önerdi. O tavsiyeyi uygulayınca gerçekten saçlarımın toparlandığını gördüm.

Benim saçlarım boyalı olduğu için yanlış şampuan seçtiğimde hemen matlık ve kuruluk oluşuyordu. Doğal içerikli şampuanlara geçtim, yanında da haftada bir saç maskesi yapıyorum. Bu sayede hem elektriklenme azaldı hem de saçlarım daha parlak oldu.

Ben uzun süre ucuz market şampuanları kullandım ve saçlarım sürekli kuruyup kırılıyordu. Sonra dermatoloğun tavsiyesiyle daha besleyici, nemlendirici şampuana geçtim. Düzenli bakım yapınca hem kepek sorunum azaldı hem de saçlarım daha canlı görünmeye başladı.

Geri
Üst Alt