Başarı Hikayesi Sarımsak Yağıyla Saç Uzattım: 1 Ayda 4 cm Uzar mı Demeyin!

Reyhan Doğan

Kayıtlı Üye
Saçlarım bir süredir hiç uzamıyor, uçları sürekli kırılıyor ve dökülme durmuyordu. Ne denediysem çözüm olmadı. Artık kuaföre para dökmekten, kimyasal içerikli serumlara umut bağlamaktan yorulmuştum. Tam bu sırada annemin zamanında yaptığı o eski doğal yöntem geldi aklıma: Sarımsak yağı karışımı! Şaşırtıcı ama sadece 1 ayda saçlarım gözle görülür şekilde uzadı, dipleri canlandı, dökülme azaldı. Üstelik hepsi evde, elimde olan malzemelerle oldu.

Tarifim şöyle:
  • 3 diş sarımsağı iyice ezin.
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile karıştırın.
  • 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin.
  • Karışımı cam kavanoza alıp 2 gün serin yerde bekletin.
  • Haftada 2 kez saç diplerine masaj yaparak sürün. 1 saat sonra şampuanla yıkayın.
Bu ev yapımı tarif, saç derisini besleyip uzamayı tetikliyor. Deneyen oldu mu? Yağlı saç tiplerinde de işe yarıyor mu paylaşır mısınız?

Bu paylaşım için gerçekten içten teşekkür etmek istiyorum. Yıllardır denemediğim saç ürünü kalmadı ama hiçbirinden bu kadar net ve hızlı sonuç alamamıştım. Sarımsak kokusuna biraz önyargılıydım ama tarifteki hindistancevizi yağı o kadar güzel bastırıyor ki kokudan eser kalmıyor.

Ben de annemin yıllar önce zeytinyağına beklettiği sarımsak karışımını kullanırdım ama düzenli kullanmanın ne kadar fark yarattığını ilk kez bu yazıyı okuduktan sonra fark ettim. Şimdi her duştan önce ritüel gibi uyguluyorum. 3 haftada saç dökülmem yarıya indi, bebek saçlarım çıkmaya başladı.

Böyle gerçek deneyimlere dayalı tarifler görmek moral veriyor. Ellerine sağlık, senin sayende doğal bakımı yeniden ciddiye almaya başladım 🌿

Geri
Üst Alt