Schwarzkopf Professional Şampuanlar Evde Kullanım İçin Uygun Mu?

Nisa Tandoğan

Kayıtlı Üye
Kuaföre gittiğimde Schwarzkopf Professional ürünlerini hep görüyordum — “profesyonel kalite”, “kuaför markası” gibi ifadelerle. Ben de evde kullanmak için bir profesyonel şampuan denemek istedim çünkü saçlarım son dönemde yıpranmış, elektriklenmiş ve biraz da bakımsız görünüyordu. Fakat açıkçası kafamda soru işaretleri vardı: “Evde kullanılan şampuanlarla profesyonel ürünler aynı etkiyi verir mi?” ve “saçlarımı evde bu kadar güçlü bir ürünle yormam mı?”

Yaklaşık iki aydır Schwarzkopf Professional şampuanını evde deniyorum. İlk yıkamalarda gerçekten tarama kolaylaştı, saçlarım daha pürüzsüz ve bakımlı durdu. Özellikle elektriklenme konusunda fark ettim, önceki ürünlere göre daha sakin bir görünüm var. Ancak bir süre sonra saç derimde hafif bir kuruluk ve uçlarda matlaşma hissetmeye başladım. Bu beni şaşırttı çünkü profesyonel ürünlerde böyle sorun beklemiyordum.

Bir diğer konu da dozaj oldu. Kuaförde uygulanan miktar ve teknikle evde kullanmak arasında fark var mı diye düşündüm. Belki de ben fazla kullanıyorumdur, emin olamıyorum. Bu yüzden sürekli mi yoksa ara ara mı kullanmak gerektiği konusunda da kafam karıştı. Ayrıca fiyat-performans dengesi de başka bir soru işareti: Profesyonel ürün pahalıysa evde gerçekten buna değer mi?

Schwarzkopf Professional şampuanlar evde kullanım için uygun mu yoksa profesyonel salon şartlarında mı daha iyi sonuç veriyor, bunu netleştirmek istiyorum.

Schwarzkopf Professional şampuanlar evde kullanım için gerçekten uygun mu yoksa bunlar sadece salon kalitesinde mi etkili?

Ben Schwarzkopf Professional’ı evde birkaç aydır kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Elektriklenmeyi ciddi azaltıyor, saçlarım daha bakımlı duruyor. Ama kremle birlikte kullanmazsam uçlarda hafif sertlik oluşuyor. Ev kullanımı için uygun ama bakım rutini şart diye düşünüyorum.

Kuaförde harika sonuç veriyor olabilir ama evde tek başına kullanınca bende saç diplerinde hafif kuruluk yaptı. Ayrıca uçlarda biraz matlaşma gördüm. Ben dönüşümlü kullanıyorum: Birkaç yıkama profesyonel, sonra nazik bir şampuanla devam ediyorum. Böyle daha dengeli oluyor.

Schwarzkopf Professional benim saçımda olumlu etki gösterdi ama tek başına mucize beklememek lazım. Ben saçımı yıkadıktan sonra bakım yağı ve kremle kombin ediyorum. Böyle saç daha canlı, elektriklenme az oluyor. Evde kullanıma uygun ama rutin şart.

Ben genelde seyrek kullanıyorum çünkü sürekli kullanınca saçlarım biraz ağırlaşıyor. Etkisi profesyonel hissi veriyor ama aynı etkiyi daha hafif ürünlerle de aldığımı söyleyebilirim. Herkeste aynı etki olmayabilir.

Fiyatı biraz yüksek geldi ama performansı da fena değil. Kuaför ürünlerinin evde etkili olabileceğini gösterdi bana. Yine de her yıkamada değil, dönüşümlü kullanınca daha iyi sonuç aldım.

Geri
Üst Alt