Sedef Hastalığında En Etkili ve Uzun Süreli Rahatlama Yöntemi Hangisi?

Dilara

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 5 yıldır sedef hastalığı ile yaşıyorum. Özellikle dirsek, diz ve saç derimde pullanma, kızarıklık ve kaşıntı şeklinde kendini gösteriyor. Kış aylarında ve stresli dönemlerde daha da kötüleşiyor. Doktorun verdiği kortizonlu kremler ve losyonlar kısa sürede rahatlama sağlıyor ama ne yazık ki tamamen geçmiyor.

Araştırdığımda sedefin kronik bir hastalık olduğunu ve tam anlamıyla yok edilemese de kontrol altında tutulabileceğini öğrendim. Fototerapi, biyolojik tedaviler, özel nemlendiriciler ve yaşam tarzı değişiklikleri öneriliyor. Ancak herkesin en iyi sonuç aldığı yöntem farklı gibi. Bazıları beslenme düzenini değiştirerek alevlenmeleri azaltmış, bazıları ise düzenli fototerapi ile uzun süre rahat etmiş.

Ben de artık bu atakların daha seyrek ve hafif olmasını istiyorum. İlaç tedavisine ek olarak günlük bakım ve korunma yöntemleri konusunda tecrübelerinizi duymak isterim.

Sizce sedef hastalığında uzun süreli rahatlama sağlayan en etkili yöntem ne oldu?

Bende en etkili sonuç fototerapi ile geldi. Haftada 3 seans başladım, 2 ay içinde plaklar ciddi oranda azaldı. Tedaviden sonra da haftada 1 koruma seansı ile devam ettim. Ayrıca cildimi sürekli nemli tutmak ve tahrişten korumak çok fark ettirdi.

Oyla 0
Ben tamamen yaşam tarzımı değiştirdim. Gluteni azalttım, Omega-3 takviyesi kullanmaya başladım. Sigara ve alkolden uzak durmak da alevlenmeleri ciddi şekilde azalttı. Krem tedavisini sadece atak dönemlerinde kullanıyorum, böylece hem rahatlama sağlıyorum hem de yan etkileri azaltıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt