Sıcak Alt Tonlu Ciltler İçin Soğuk Renkler Uygun mu? Deneyenler Var mı?

Tuğba

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,
Cilt alt tonum sıcak, yani sarı-buğday arası bir renge sahibim. Uzun zamandır saç rengimi değiştirmek istiyorum ama hep sıcak renklerin önerildiğini duyuyorum. Açık kahve, karamel, altın sarısı gibi tonlar cildimle uyumlu deniyor. Ama açıkçası ben biraz farklı bir şey denemek istiyorum ve soğuk tonlara yönelmeyi düşündüm.

Özellikle küllü sarılar, buzlu kumral gibi renkler çok ilgimi çekiyor ama bir yandan da "cilt tonuma gider mi?" diye çekiniyorum. Bazıları "soğuk renkler seni hasta gibi gösterebilir" dedi ama yine de çok merak ediyorum. Özellikle son dönemlerde pastel tonlar, küllü renkler çok moda ve ben de biraz o havayı yakalamak istiyorum açıkçası.

Sıcak alt tona sahip olup da soğuk renkleri deneyip memnun kalan varsa, yaşadıklarını paylaşırsanız çok mutlu olurum. Özellikle hangi renkler tenle dengeli durdu, hangileri fazla soluk gösterdi, bilmek isterim. Belki geçiş tonu olarak daha yumuşak bir şeyle başlamak mantıklı olabilir.

Soğuk tonları sıcak tenle dengelemek mümkün mü? Gerçekten o kadar zıt mı duruyor, yoksa doğru ton seçimiyle uyum sağlanır mı?

Cildim oldukça sıcak, hatta yazları altın rengine döner. Geçen kış küllü kahveye geçtim, başta biraz yüzüm soluk kaldı ama sonra alışınca beğendim. Hafif bir makyajla bütün ifade toparlanıyor. Eğer soğuk tonda bir boya istiyorsan, tam griye çalmayan, yani nötr küllü tonları tercih et derim.

Yoksa fazla gri olursa gerçekten ciltle çarpışıyor. Ben geçişi kolay yapmak için önce dipler doğal kalacak şekilde ombre denedim. Çok güzel uyum sağladı. Küllü tonların sadeliğiyle sıcak ten arasında denge kurmak mümkün.

Oyla 0
Ben küllü sarıya geçmiştim ama yüzüm o kadar soluk durdu ki resmen yorgun, hasta gibi görünüyordum. Cildim sıcak alt tonlu ve soğuk renkler fazla zıt kaçtı. Sonradan kuaförüm “beige ash” denilen daha yumuşak bir küllü tonu denedi, bu sefer tam oturdu.

Soğuk renkler herkese gitmeyebiliyor ama dozunda uygulanırsa sıcak ciltte de çok hoş duruyor. Bence direkt gri tonlardan kaç, daha nötr ya da bal köpüğü gibi içinde denge olan tonlar dene. Küllü renk düz değil, iyi ayarlandığında harika olur.

Oyla 0
Geri
Üst Alt