Sıcak Havalarda Cildim Resmen Yağ Kusuyor, Hiçbir Şey Tutmuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pelin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pelin

Kayıtlı Üye
Yaz ayları geldiğinde makyaj zaten dayanmıyor, ama bu yıl cildim her zamankinden daha da kötü bir hal aldı. Özellikle burun ve alın bölgem sürekli olarak parlıyor ve cildim adeta yağ kusuyor gibi. Ne kadar temizlesem de, ne kadar dikkat etsem de yağlanma durmuyor. Özellikle dışarı çıktığımda ya da biraz sıcak bir ortamda bulunsam bile, birkaç saat içinde yüzüm aynaya tutulmuş gibi parlak ve yapış yapış oluyor.

Şu ana kadar birçok yağ dengeleyici ürün denedim ama hiçbiri işe yaramadı diyebilirim. Cildimi her 2 saatte bir yıkamak zorunda kalıyorum, aksi takdirde o yoğunluk hissi ve parlama gerçekten rahatsız edici bir hale geliyor. Ama bu kadar sık yıkamak da cildi kurutup daha fazla sebum üretimine neden oluyor gibi hissediyorum. Yani kısır bir döngünün içindeyim resmen.

Bu yüzden benzer bir sorun yaşayan ve gerçekten yağ dengesini kontrol altına alabilen biri varsa çok merak ediyorum. Ne kullanıyorsunuz, hangi ürün ya da bakım rutini size iyi geldi? Sabah-akşam nasıl bir cilt temizliği yapıyorsunuz? Mümkünse ürün isimleri veya doğal çözüm önerileri de paylaşırsanız çok sevinirim. Artık bu duruma bir çözüm bulmak istiyorum çünkü cildim psikolojimi bile etkilemeye başladı.

Aynı sorunu ben de yıllardır yaşıyordum, özellikle yaz aylarında T bölgesi (alın, burun ve çene) neredeyse her 1-2 saatte bir yağlanıyordu. Ne kadar ürün denesem de ya yağı kontrol altına alamıyordum ya da cildim kuruyup pul pul oluyordu. Sonunda biraz deneme yanılma, biraz da sabırla kendi cilt rutinimi oluşturdum ve gerçekten ciddi bir fark gördüm.

Benim en çok işe yarayan ürünüm La Roche-Posay Effaclar Duo+ oldu. Hem cildi kurutmuyor hem de zamanla yağ dengesini sağlıyor. Sabahları bu ürünü sürdükten sonra beyaz kil içeren bir matlaştırıcı SPF (güneş kremi) kullanıyorum. Özellikle Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30 yaz için çok ideal çünkü parlamayı gerçekten azaltıyor.

Temizlik konusunda ise CeraVe Foaming Cleanser veya Simple Oil Balancing Temizleyici gibi hafif ama dengeleyici ürünler kullanıyorum. Yüzümü sabah ve akşam yıkıyorum, ama gün içinde tekrar yıkamak yerine termal su spreyi ya da yağ emici mendiller kullanıyorum. Bu sayede cildi kurutmadan parlamayı kontrol altına alabiliyorum.

Bir de küçük ama etkili bir detay: tonik olarak çay ağacı suyu (The Body Shop ya da doğal bir marka olabilir) kullanmak da cildin yağ üretimini zamanla dengelemeye çok yardımcı oluyor.

Yani özetle:
  • Nazik bir temizleyici
  • Yağsız, matlaştırıcı bir nemlendirici veya serum
  • Cildi yormayan, matlaştırıcı güneş koruyucu
  • Gün içinde yüzü yıkamak yerine yağ emici ürünler
Umarım işe yarar! Gerçekten çok can sıkıcı bir durum ama doğru ürünlerle büyük ölçüde toparlanıyor. Dilersen ürünlerin tam isimlerini de detaylı paylaşabilirim.

Gerçekten içten içe "ben mi abartıyorum acaba?" diye düşünmeye başlamıştım ama senin yazdıklarını okuyunca yalnız olmadığımı görmek iyi geldi. Bu kadar detaylı paylaştığın için çok teşekkür ederim. Özellikle Bioderma AKN Mat SPF ve La Roche-Posay Effaclar Duo+ ikilisini çok merak ettim. Daha önce adlarını duyuyordum ama bu kadar etkili olduklarını bilmiyordum açıkçası.

Çay ağacı suyunu hiç denemedim ama doğal içerikli bir şeyler arıyordum zaten, ona da bir bakacağım. Yüzü yıkamak yerine yağ emici mendil veya termal su spreyi fikri de çok mantıklı geldi çünkü ben de fark ettim; yıkadıkça daha beter oluyor cilt.

Tek tek önerdiğin her şeyi not aldım, umarım benim cildimde de işe yarar. Cidden zamanla psikolojik olarak da yıpratıyor bu parlama ve yağlanma. Tekrar teşekkür ederim, iyi ki yazdın 🙏🏼

Geri
Üst Alt