Sıcak Havalarda Saçlarınızı Nasıl Şekillendiriyorsunuz?

Serpil Çakmak

Kayıtlı Üye
Selam herkese,
Yaz mevsimi geldiğinde beni en çok zorlayan şeylerden biri kesinlikle saçlarımı şekillendiremiyor olmak. Hava zaten sıcak, bir de üstüne nem gelince saç düzleştirsen kabarıyor, maşa yapsan tutmuyor, fön desen 10 dakikada bozuluyor. Hele bir de dışarıda biraz yürürsen, bütün emek çöp oluyor. Özellikle nemli şehirlerde yaşıyorsanız, saç şekillendirme tam bir kabusa dönüşüyor.

Benim saçlarım hafif dalgalı ve ince telli, normalde şekil vermesi kolay ama yazın resmen kontrolden çıkıyor. Ne kadar ürün kullanırsam kullanayım, kalıcılık sıfır gibi.
İşte tam da bu yüzden merak ediyorum:

➡️ Yaz sıcaklarında saçlarınızı nasıl şekillendiriyorsunuz?
➡️ Nemli havalarda işe yarayan ürünleriniz, püf noktalarınız ya da küçük taktikleriniz var mı?
➡️ Saç köpüğü, sprey, kuru şampuan, şekillendirici krem gibi ürünlerden hangisi daha çok işe yarıyor sizce?

Ben bazen örgü yapıp dalga elde etmeye çalışıyorum, bazen topuzla günü kurtarıyorum ama açıkçası farklı fikirler duymaya çok ihtiyacım var. Yaz sıcağında terlemeye rağmen düzgün görünen saçlara sahip olmanın bir yolu varsa, lütfen paylaşın 😅

Özellikle dışarıda çalışanlar, sürekli hareket halinde olanlar ya da saçlarına çok zaman harcamadan pratik çözüm bulanlar... Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu sıcaklarda?

Farklı ürün önerileri, pratik şekillendirme yöntemleri, nem önleyici rutinler gibi her tür deneyime açığım. Umarım bu başlık altında gerçekten işe yarayan cevaplar gelir de hepimiz yaz aylarını daha rahat atlatabiliriz.

Şimdiden teşekkürler ❤️

Açıkçası, ben sıcak havalarda saçlarıma sıcak şekillendirici aletler kullanmıyorum. Saçlar zaten nemden dolayı şekil almazken, bir de üstüne güneş görecek saçları yakmanın bir anlamı yok. Eğer özel bir davete katılacaksam, klima altında saçlarımı şekillendiriyorum. Bunun dışında, klimasız bir ortamda saçlarıma şekil vermem mümkün değil. :)

Eğer bulunduğunuz şehirde aşırı nem varsa, saçlara şekil vermek o kadar kolay olmuyor. İstanbul'da yaşıyorum ve bırak saçlara şekil vermeyi, nemden saçların kimyası bozuluyor desem yeridir. :) Ama illa şekil vereceğim derseniz, deniz tuzu spreyi kullanabilirsiniz.

Canım seni öyle iyi anlıyorum ki… Ben de özellikle Temmuz-Ağustos gibi o kavurucu günlerde saçlarıma şekil vermekten resmen nefret ediyorum. Hele nemli havalarda fön bile çeksem 20 dakika sonra sanki hiç uğraşmamışım gibi kabarıyor, elektrikleniyor, yapışıyor… Gerçekten insanın tüm motivasyonunu düşürüyor.

Benim saçlarım kıvırcık değil ama dalgalı ve kabarmaya çok müsait. Uzun yıllardır deneme yanılmayla kendime küçük bir yaz rutini oturttum. Belki sana da fikir olur diye paylaşmak istedim:

➡️ Duş sonrası direkt nemli saça hindistancevizi yağı bazlı bir bakım yağı sürüyorum. Hem nemi hapsediyor hem de kabarmayı ciddi şekilde engelliyor.

➡️ Sonra çok ısı kullanmadan, sadece soğuk hava ayarında bir difüzörle kurutuyorum. Bu saçın kendi dalgasını koruyarak doğal bir şekil almasına yardımcı oluyor.

➡️ En önemlisi: Nem karşıtı sprey! Bu yaz başında keşfettim, mucize gibi. Saçın etrafında görünmeyen bir tabaka oluşturuyor gibi hissediyorum ve nemden dolayı bozulmayı %70 oranında azaltıyor diyebilirim.

➡️ Eğer dışarıda uzun süre kalacaksam, saçımı sıkıca toplamıyorum. Aksine hafif salaş bir topuz ya da örgü yapıyorum. Çünkü sıkı topuzlar hem daha çok terletiyor hem de saç diplerini yoruyor.

Benim kurtarıcılarım: nem önleyici sprey, bakım yağı ve sabah evden çıkmadan hafifçe kuru şampuan sıkmak (özellikle ense kısmına). O terli yapış yapış his de bir nebze azalıyor.

Yani özetle, şekil vermekten çok şekli korumaya odaklandım bu yaz. Umarım işine yarar. Herkesin saçı farklı ama bazı taktikler gerçekten hayat kurtarıyor.

Sevgiler! 🌸

Geri
Üst Alt