O kadar tanıdık ki anlattığın durum… Ben de sivilce tedavisi sürecindeyken saçımı boyamak istedim çünkü aynaya baktığımda en azından görüntümde bir değişiklik olsun, biraz moral olur diye düşündüm. Ama aynı endişeleri ben de yaşadım:
"Ya saçım daha da kötüleşirse? Zaten kuru ve hassas, bir de boya mı eksik?" diye…
Kendi deneyimimden söyleyeyim:
evet, boya biraz ekstra kurutuyor, özellikle de
kalıcı (permanent) boyalar. Çünkü içinde amonyak veya hidrojen peroksit gibi saçın yapısını etkileyen maddeler var ve zaten yıpranmış bir saçı iyice hırpalayabiliyor. Ama bu
asla boyama demek değil, sadece
daha dikkatli davranmak gerekiyor.
Ben ne yaptım dersen:
Amonyaksız, bitkisel içerikli bir boya tercih ettim (örneğin Phyto, Herbatint gibi markalar daha yumuşak).

Boyadan
1-2 gün önce yoğun nem maskesi yaptım ki saç biraz toparlansın.

Bekletme süresini asla aşmadım, hatta birkaç dakika erken yıkadım.

Boyadan sonra
mutlaka saç kremi ve durulama sonrası koruyucu serum kullandım.
Tutuyor mu dersen, evet koyu renkler (kahve, siyah tonları) yıpranmış saça bile güzel tutuyor. Ama uçlar çok kuruysa oralar daha açık kalabiliyor, o yüzden önce bir uçlardan bakım yapmanı tavsiye ederim.
Eğer moral için istiyorsan ve doğru boya + bakım yaparsan aşırı bir sorun yaşamazsın. Ama saçın gerçekten çok hassassa belki birkaç hafta daha toparlayıp sonra boyamak daha iyi olur

İçin rahat değilse geçici boyalarla renk denemek de bir opsiyon olabilir — zarar vermez, rengin tonunu da test etmiş olursun