Sivilceyi İyi Kapatan Kapatıcı Var Mı?

Özlem Taşçı

Kayıtlı Üye
Bir süredir sivilcelerim için iyi bir kapatıcı arıyorum ama açıkçası tam istediğim gibi bir ürün bulamadım. Özellikle çene ve yanak bölgemde zaman zaman sivilce çıkıyor ve makyaj yaptığımda onları kapatmak istiyorum. Ama kullandığım bazı kapatıcılar ya yeterince kapatmıyor ya da sürdüğüm yerde çok kalın duruyor.

Bir de bazı kapatıcılar sivilcenin üstünde garip bir şekilde toplanıyor gibi oluyor. İlk sürdüğümde güzel duruyor ama biraz zaman geçince sanki ürün o bölgede birikmiş gibi görünüyor. Bu da sivilceyi kapatmak yerine daha çok dikkat çekmesine neden oluyor.

Ağır makyaj görüntüsünü de pek sevmiyorum açıkçası. O yüzden hem kapatıcılığı iyi olan hem de ciltte çok kalın durmayan bir kapatıcı bulmaya çalışıyorum. Gün içinde de çok çabuk silinmemesi benim için önemli.

Sivilce kapatırken bazen kapatıcıdan önce yeşil renkli ürünler kullananları da görüyorum ama hiç denemedim. Gerçekten işe yarıyor mu bilmiyorum.

Sivilcelerin kızarıklığını iyi kapatan ve ciltte kalın durmayan kapatıcı öneriniz var mı?

Sivilce kapatmak gerçekten biraz zor olabiliyor çünkü ürün fazla olunca bu sefer o bölge daha çok belli oluyor. Genelde küçük bir fırça ile sadece sivilcenin üstüne nokta şeklinde uygulamak daha iyi sonuç verebiliyor. Ürünü yaymak yerine hafif tampon hareketlerle uygulayınca daha doğal durabiliyor.

Oyla 0
Kızarıklık çok belirginse bazı kişiler önce yeşil renkli corrector kullanmayı tercih ediyor. Yeşil tonlar kırmızılığı biraz dengeleyebiliyor. Sonrasında normal kapatıcı uygulandığında sivilce daha az dikkat çekebiliyor. Çok az ürün kullanmak bu yöntemde de önemli oluyor.

Oyla 0
Sivilce kapatırken çok krem formüller bazen o bölgede kayabiliyor. Biraz daha yoğun yapılı kapatıcılar genelde daha iyi tutunabiliyor. Üzerine hafif bir pudra geçildiğinde de gün içinde daha uzun süre dayanabiliyor.

Oyla 0
Kapatıcıdan önce sivilcenin üzerine çok hafif bir fondöten uygulayanlar da var. Sonra küçük bir kapatıcı ile sadece kızarıklığın olduğu noktaya dokunuş yapılıyor. Böyle olunca tüm yüz kalın görünmeden sadece problemli bölge kapatılmış oluyor.

Oyla 0
Sivilcenin üstüne çok fazla ürün sürülünce bazen kabuklanma daha belirgin hale gelebiliyor. O yüzden mümkün olduğunca ince uygulamak daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca temiz bir fırça kullanmak da makyajın daha düzgün görünmesine yardımcı olabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt